Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: Μουσικοθεατρική παράσταση «Πάρε τα χρώματα του Δειλινού και ξεκίνα»

158

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης παρουσίασε στο θέατρο του Πάρκου Κατερίνης τη μουσικοθεατρική παράσταση « Πάρε τα χρώματα του δειλινού….και ξεκίνα».

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας ήταν συγκινητική ,καθώς περισσότερα  από 500 άτομα κατέκλυσαν τον χώρο του θεάτρου και καταχειροκρότησαν τους 60 νέους της Μέριμνας και τους 20 εργαζόμενους  που δούλεψαν συντονισμένα … στους ίδιους χτύπους μιας μεγάλης καρδιάς. Η πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευση των θεατών, τα συγχαρητήρια από καρδιάς ,τα συγκινητικά λόγια των παρευρισκομένων και το ένθερμο χειροκρότημά τους, αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

Ο σχεδιασμός, το κέντημα των ελληνικών ταινιών και η υλοποίηση του έργου, οφείλεται σε 3 ανθρώπους. Στη σκηνοθέτη κ.Ματίνα Καρτσιούνα, στη θεατρολόγο κ.Καλλιόπη Αργυροπούλου και στην εκπαιδευτικό Βούλα Μαγαλιά, οι οποίες μετουσιώσαν το όνειρο σε πράξη.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Δημήτριος Καραπούλιος και σύσσωμο το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, αλλά κυρίως θέλει να εξάρει τη συμβολή των εργαζομένων που δούλεψαν με επιμονή και ιδιαίτερο ζήλο για την επιτυχία της παράστασης.

Η Διοικητική Διευθύντρια κ. Ελένη Ραπουτίκα κατά την έναρξη της παράστασης τόνισε ότι «το μόνο μας εφόδιο για την πραγματοποίησή της ήταν η θέληση και η ψυχή μας. Αυτή θα σας παρουσιάσουμε απόψε, λοιπόν. Την ψυχή των παιδιών μας που έδωσαν ακούραστα ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αλλά και την ψυχή του διοικητικού συμβουλίου, του προσωπικού μας και των εθελοντών μας που αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και εργάστηκαν με επιμονή και υπομονή για την πραγματοποίησή της. Αυτή κρύβεται πίσω από κάθε λέξη απόψε».

Η κυρία Πιπίτσα Μακρίδου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης εξέφρασε τα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Επίσης, τίμησε με την παρουσία του εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ .Φώντα Μπαραλιάκου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου καθώς και τον Δήμο Κατερίνης και τον δήμαρχο κ. Κώστα Κουκοδήμο, η οικονομική υποστήριξη και των δύο ήταν ουσιαστική .Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς, διότι με τη συμμετοχή, τη στήριξη και την προσφορά συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της παράστασης. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τις εταιρείες: Αναστασιάδη ΑΕ, Γαλάνη Πολυξένη ,Γράφημα, Ζήσης Κρεαταγορά, Καλλιός Πασχάλης, Κοναφής Γιάννης, Μακρίδου Βιβή, Μηλιώτης ΟΕ, Πουρσανίδης oil, Στεφανίδης Γιάννης, Τασχουνίδης Χαράλαμπος, Τζάγκας Κωνσταντίνος,Τσιτακίδης Βαλάντης, Arla group, Do fun do, Fylliana, Lenshop, Maxi, Nexus,Printodo, Trofo Express, 1900.

Tέλος, ευχαριστούμε τους συλλόγους, σχολεία, ιδιώτες για τη διάθεση αντικειμένων και κοστιουμιών. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :  Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, Α΄δημοτικό-Δ΄Νηπιαγωγείο και Λύκειο Λιτοχώρου, Φιλαρμονική Λιτοχώρου- Δήμου Δίου Ολύμπου, Ποντιακό Σύλλογο-Παναγία Σουμελά, Βεστιάριο θεατρικού Συλλόγου Γένεσις, Σύλλογος «Ξαθέρι», Εστιατόριο «Απόλαυση».

Πάνω απ΄ όλους όμως η επιτυχία της παράστασης πιστώνεται στους νέους της Μέριμνας, οι οποίοι με ζήλο, αφοσίωση και πίστη  δούλεψαν τους τελευταίους 3 μήνες, χωρίς ωστόσο να στερηθούν τα καθημερινά προγράμματα των Κέντρων,  για ένα αποτέλεσμα που μας ενθουσίασε όλους.

Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, γιατί πιστεύουμε ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Αυτή είναι και η σκέψη που διαπερνά συνολικά το έργο της Μέριμνας.