Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας

Πληροφορίες για έναν νεκρό και 4 τραυματίες, συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους

6931

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα για τον απεγκλωβισμό ατόμων κάτω από τμήμα γέφυρας της Περιμετρικής Οδού της πόλης, η οποία κατέρρευσε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

To EKAB επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Προς το παρόν και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας”. Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ένας από τους διακομισθέντες φέρεται να είναι βαριά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που έχασε τη ζωή του δεν ήταν εργάτης που πραγματοποιούσε έργα, αλλά Ρομά ο οποίος πιθανότατα βρέθηκε εκεί για να κλέψουν σίδερα και καλώδια. Στο σημείο πραγματοποιούνταν εργασίες αποκατάστασης, εργολαβίας της Ολυμπίας Οδού (Αβαξ). Σε μαρτυρία του ένας Ρομά που βρισκόταν στο σημείο την ώρα της κατάρρευσης, δήλωσε ότι “βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα”.

“Γλίτωσα από θαύμα”, λέει στην κάμερα ο Ρομά. Μάλιστα, αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, υποστηρίζει: “Έχει δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι με τις επιχειρήσεις για τη διάσωσή τους να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία ανθρώπων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο οι οποίοι αναφέρουν ότι ακούγονταν φωνές από τα συντρίμμια.

Στο σημείο της κατάρρευσης

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Εν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, “Άγιος Ανδρέας”, που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.