«Αρσενικός» γορίλας αιφνιδίασε ζωολογικό κήπο – Γέννησε

494

Μια έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους σε ζωολογικό κήπο του Οχάιο, όταν ένας γορίλας- που επί τέσσερα χρόνια πίστευαν ότι είναι αρσενικός- γέννησε.

Η Σάλι είναι ένας γορίλας που ζει στο Columbus Zoo από το 2019 και οι άνθρωποι της εγκατάστασης πίστευαν ότι επρόκειτο για αρσενικό ζώο. Όμως, την Πέμπτη τη βρήκαν αγκαλιά με το νεογέννητο μικρό της.

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου δεν είχαν υποψιαστεί τίποτα μέχρι τη στιγμή που είδαν τον γορίλα- που θεωρούσαν αρσενικό- να θηλάζει. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο ζώο είναι καλά στην υγεία τους.

«Η γέννηση ήταν απρόσμενη αλλά ενθουσίασε την ομάδα και είναι σημαντική για την προστασία ενός είδους που απειλείται με εξαφάνιση», επεσήμανε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φωτ.: Instagram

Φωτ.: Instagram© Παρέχεται από: LiFO

Φωτ.: Instagram

Φωτ.: Instagram© Παρέχεται από: LiFO

Πώς έγινε το «μπέρδεμα» με τον γορίλα

Η Σάλι είχε πάντα εξαιρετική υγεία, οπότε δεν εξετάστηκε ποτέ, κάτι συνέβαλε στο να γίνει το μπέρδεμα αυτό.

Επιπλέον, ο ζωολογικός κήπος επεσήμανε  ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το φύλο των γοριλών που είναι νεαρής ηλικίας. «Μέχρι περίπου 9 ετών, τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος και δεν έχουν εμφανή γεννητικά όργανα», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τα αρσενικά αρχίζουν να αναπτύσσουν τα χαρακτηριστικά τους- μεταξύ άλλων το μεγάλο μέγεθός τους- μετά τα 12 έτη. Επίσης, η κύηση συνήθως δεν είναι εμφανής στους γορίλες.

Πάντως, παρότι μπερδεύτηκαν με τη Σάλι, οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου είναι σίγουροι για το μικρό της. «Είναι κορίτσι. Το επιβεβαίωσε η ομάδα μας οπτικά, ενώ εστάλησαν φωτογραφίες σε ειδικό στα πρωτεύοντα θηλαστικά», σημείωνε η ανακοίνωση. Όσο για τον πατέρα, θα γίνει τεστ DNA για να διαπιστωθεί ποιος είναι.

Με πληροφορίες από BBC