Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Πρωθυπουργός – Υπογράμμισε τη σημασία της Ανάπτυξης στον κυβερνητικό σχεδιασμό

294

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και οι επενδύσεις και η στήριξη της βιομηχανίας, με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, την Υφυπουργό κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και τον Υφυπουργό κ. Μάξιμο Σενετάκη, το Σάββατο 22 Ιουλίου.

«Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ειδικά της ακρίβειας στα τρόφιμα, η οποία φαίνεται να είναι εξαιρετικά επίμονη», υπογράμμισε ο κ. Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για προστασία του καταναλωτή, από πρακτικές «οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και δεν θα γίνουν ανεκτές».

«Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ξεχωριστή σημασία για τον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς η ανάπτυξη αποτελεί προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής», επισήμανε, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνική μεταποίηση, να στηρίξουμε την ελληνική βιομηχανία, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε, επίσης.

Ιδιαίτερη αναφορά στην προώθηση και στήριξης της ελληνικής μεταποίησης και της βιομηχανίας έκανε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, περιγράφοντας τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου δήλωσε: «Υλοποιούμε την κρίσιμη Εθνική Στρατηγική για την επέκταση και ισχυροποίηση της βιομηχανικής βάσης της χώρας. Στόχος μας είναι η “Ανάπτυξη για όλους”, με αύξηση εξαγωγών, αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση των θέσεων εργασίας και καλύτερους μισθούς».

Η Υφυπουργός απαρίθμησε τους 4 άξονες της κρίσιμης Εθνικής Στρατηγικής:

  1. «Υλοποιούμε επενδύσεις και προγράμματα, προκειμένου να αυξηθεί από 10,7% που είναι σήμερα στο 15%, η συμμετοχή της βιομηχανίας έως το 2030».
  2. «Σχεδιάζουμε δράσεις και ενέργειες ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων ως ποσοστό του ΑΕΠ σε 20%, από 9,2% σήμερα, έως το 2030».
  3. «Στοχεύουμε στην αύξηση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία στο 14% στο σύνολο των εργαζομένων, από 8,2% που είναι σήμερα».
  4. «Σκοπεύουμε στη διάκριση της Ελληνικής βιομηχανίας στη νέα ψηφιακή εποχή του Industry0 μέσα από την Ευρωπαϊκή στρατηγική, το θετικό momentum και τις σύγχρονες ανάγκες για resharing και nearshoring.

Στη σύσκεψη συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών αλλά και των Γενικών Γραμματέων, ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.