Ενημερωτικές δράσεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης με θέματα: «Παραμένω Υγιής κατά τον καύσωνα» και «Κολυμπώ με ασφάλεια»

141

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου στο χώρο του Β´ ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκαν  δύο ενημερωτικές δράσεις με θέματα:   «Παραμένω Υγιής κατά τον καύσωνα» και « Κολυμπώ με ασφάλεια».

Η ενημέρωση ήταν μία συνεργασία της 12ης και της 4ης ΤΟΜΥ Δήμου Κατερίνης και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέλη του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν τις ενημερώσεις που έγιναν από την επισκέπτρια Υγείας της 12ης ΤΟΜΥ κ. Βαγενά Κυριακή και την κ. Γεραρίδου Αθηνά εκπαιδεύτρια από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Ως κύρια θέματα αναπτύχθηκαν τα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια του καύσωνα και το τι κάνουμε τόσο για  τα υγιή άτομα όσο και για άτομα με υποκείμενες παθήσεις και που ανήκουν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και δόθηκαν οδηγίες και συστάσεις για το τι πρέπει κάνουμε και τι πρέπει να προσέχουμε όταν έχει ζέστη. Το δεύτερο θέμα που αναλύθηκε και επεξηγήθηκε ήταν ο πνιγμός και ποιες οι πρώτες βοήθειες που εφαρμόζουμε.

Στο τέλος της παρουσίασης έγινε επίδειξη της θέσης ανάνηψης, της τεχνικής Heimlich  καθώς και της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Την εκδήλωση τίμησε με  την παρουσία του ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ Νταντάμης Γιάννης.

Ευχαριστούμε για την όμορφη φιλοξενία το Β ΚΑΠΗ, τις κυρίες, Λαζαρίδου Έφη(Κοινωνική Λειτουργό), Ελευθεριάδου Κατερίνα και την Ξηρομερίτη Αθανασία (Νοσηλεύτρια) καθώς και τις κυρίες Θεοδωρίδου Χρυσούλα και Βαγενά Κυριακή (Επισκέπτριες Υγείας), την κυρία Κώστα Χριστίνα (Κοινωνική Λειτουργός) και τον κ. Περδίκη Γιώργο (Νοσηλευτή).