Aναζωπύρωση της φωτιάς μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας

228

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στη Δυτική Αττική η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγο πριν από τις 16:00 σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας, ενώ λίγο νωρίτερα σημειώθηκε επίσης αναζωπύρωση στο Μελετάκι, στα Μέγαρα.

Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Αναζωπύρωση προέκυψε το μεσημέρι της Πέμπτης και στη φωτιά στα Δερβενοχώρια από την πλευρά της Βοιωτίας, καθώς όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, σημειώθηκε στον οικισμό ανάμεσα σε Θέα και Πουρνάρι κοντά στην Πάρνηθα.

Στη φωτιά στα Δερβενοχώρια συνεχίζουν να επιχειρούν 250 πυροσβέστες, με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα. Από αέρος όλη την ημέρα επιχειρούν επτά αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στη Ρόδο, που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν εκεί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ενεργές εστίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στη φωτιά στη Ρόδο δίνουν μάχη 102 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα. Παράλληλα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και άλλα τόσα ελικόπτερα.