Στην Πιερία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτο, video)

347

Την Πιερία επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τίτλο: «Κοινωνική Συνοχή- Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ευπαθών ομάδων» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας.

[/video]

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση για τα έως τώρα επιτεύγματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της Κοινωνικής Συνοχής καθώς και για τα αποτελέσματα και οφέλη από τις δράσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού κ. Δημήτρης Καραπούλιος και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του ενημέρωσε, μεταξύ άλλων και για τον σχεδιασμό του Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου προλογίζοντας την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τις συντονισμένες ενέργειες και τον στοχευμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα στην διεκδίκηση και απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Με την ορθολογική αξιοποίηση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων και την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος δώσαμε ώθηση στην τοπική οικονομία, τονώσαμε την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, ολοκληρώσαμε σημαντικές υποδομές και επενδυτικά σχέδια και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας. Συνεχίζουμε, στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, με νέες καινοτόμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, για να κάνουμε την Πιερία έναν ευλογημένο τόπο που αξίζει να ζει κανείς».