Ο επιτυχημένος Πρόεδρος Κοινότητος Αιγινίου στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε”

318

Από το συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του νυν Προέδρου Κοινότητος Αιγινίου κ. Νικολάου Γκορίδη.

Σε δήλωσή του ο κ. Γκορίδης ανέφερε: «Γεννημένος στο Αιγίνιο το 1956 από αγρότες γονείς, μεγάλωσα και μυήθηκα από τα παιδικά μου χρόνια στη σκληρή αγροτική ζωή. Απεφοίτησα από το 1ο Δημοτικό σχολείο Αιγινίου καθώς και από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αιγινίου. Ακολούθησα τις παιδαγωγικές σπουδές στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου, όπου συνάντησα τη σύντροφό μου και συνοδοιπόρο στη ζωή μου, τη γυναίκα μου Γεωργία, με την οποία έχουμε μια κόρη, τη Σίσσυ. Μαζί ως δάσκαλοι ασκήσαμε με μεράκι και ενσυναίσθηση το ωραιότερο επάγγελμα σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό. Ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό μου έργο ως Διευθυντής για επτά (7) χρόνια στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αιγινίου, όπου και κατοικούμε μόνιμα από το 1998. Η επιστροφή μου στο Αιγίνιο ήταν εφαλτήριο να ασχοληθώ με αυτό που πάντα αγαπούσα: τον Τόπο μου. Αρχικά ως πρόεδρος για δέκα (10) χρόνια και ενεργό μέλος έως και σήμερα στον πολιτιστικό σύλλογο “Ανατολική Ρωμυλία” Αιγινίου. Τα τέσσερα (4) τελευταία χρόνια είμαι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητος Αιγινίου.

Το Αιγίνιο και ο ευρύτερος Καλλικρατικός δήμος Πύδνας- Κολινδρού με τη σημαίνουσα γεωγραφική του θέση και την πολυσύνθετη πολιτιστική του ταυτότητα είναι η γη των προσφύγων προγόνων, η γενέτειρά μου, ο τόπος διαβίωσής μου. Ταυτόχρονα αποτελεί μια συνεχή πρόσκληση – πρόκληση να τον υπηρετήσουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτόν όλοι και όλες μαζί, ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες, να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει τόσο στην Πιερία όσο και στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι ένα ανοιχτό στοίχημα για όλους μας. Να δημιουργήσουμε ενωμένοι έναν υποδειγματικό δήμο που θα κρατήσει τις νέες γενιές στα χωριά του και στις κωμοπόλεις του αλλά και θα προσελκύσει συνανθρώπους από άλλες περιοχές είτε για μόνιμη κατοικία είτε για άλλες δραστηριότητες.

Η ένταξή μου στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του νυν δημάρχου Αναστάσιου Μανώλα, ενός ανδρός, Άξιου, Έντιμου, Εργατικού και με διαπιστωμένη αγάπη για τον τόπο, σε αυτό αποσκοπεί. Με δεδηλωμένη την υπόσχεσή μου οτι με όλες μου τις δυνάμεις, με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δήμο μας, την πρόοδο και την ανάπτυξή του, ζητώ από τους συνδημότες μου την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπό μου.»