Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ: Χρυσός ο Νάσος Γκαβέλας στα 100μ (vid)

Άλλη μια τεράστια διάκριση πέτυχε ο Νάσος Γκαβέλας που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ που διεξάγεται στο Παρίσι.

7794

Ακόμα ένα μετάλλιο προσέθεσε στη συλλογή του ο εκπληκτικός Νάσος Γκαβέλας, που αυτή τη φορά τερμάτισε πρώτος στον τελικό των 100μ της κατηγορίας Τ11 μαζί με τον συνοδό του, Δημήτρη Χρυσάφη.

Ο 23χρονος σπρίντερ, αθλητής του Νέστορα Κολοβού, ήταν εντυπωσιακός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ που γίνεται στο Παρίσι. Μπορεί να χρεώθηκε αρχικά άκυρη εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακός και ο μόνος που κατέβηκε από τα 11» στην κούρσα.

Τερμάτισε πρώτος με χρόνο 10.93′, με δεύτερο τον Ανανίας Σικόγκο από τη Ναμίμπια (11.11») και τρίτο τον Γάλλο Τιμοτέ Αντόλφ με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ο Γκαβέλας που είναι χρυσός Παραολυμπιανίκης στην προηγούμενη διοργάνωση, με την επίδοσή του αυτή και το χρυσό που κατέκτησε, εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στην επόμενη Παραολυμπιαάδα όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.