Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών νέων φοιτητών

Διαρκής αρωγός της  εκπαίδευσης η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

266

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, πιστή στη φιλοσοφία της για συνεισφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είναι διαρκής αρωγός της εκπαίδευσης, την οποία και στηρίζει σταθερά και πολύπλευρα μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εδώ και πολλά χρόνια.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία, μετά την ευρεία αποδοχή του θεσμού του προγράμματος υποτροφιών που έχει θεσπίσει, θα χορηγήσει τρεις υποτροφίες για νέους φοιτητές/-τριες από τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας αντίστοιχα, ύψους € 7.000 έκαστη. Το ποσό αυτό θα καλύψει το βασικό κόστος διαβίωσης του πρώτου έτους των σπουδών τους για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε απόφοιτους Ελληνικών Δημόσιων Γενικών Λυκείων που έχουν εισαχθεί μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και θα αποδοθούν στους επιτυχόντες/-ούσες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Περιφερειακή τους Ενότητα σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες Σχολές/Τμήματα:

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Χανιά, Ξάνθη)
Πολιτικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ξάνθη)
Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (Αθήνα)
Μηχανολόγων Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Κοζάνη)
Χημικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη)
Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Αθήνα)
Πληροφορικής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς)

 

Τα ονόματα των τριών επιτυχόντων θα υποδειχθούν στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το ΥΠΑΙΘΑ.

Το ποσό της κάθε υποτροφίας θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των επιτυχόντων φοιτητών με την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο. Ως μοναδική προϋπόθεση για την απόδοση του ποσού των ανωτέρω υποτροφιών τίθεται η μη λήψη από τους επιτυχόντες φοιτητές για το ίδιο ακαδημαϊκό έτος οποιασδήποτε άλλης υποτροφίας από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.