Ο φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ «έγδυσε» 1.000 Φινλανδούς για το νέο έργο του

363

Στο νέο έργο του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Σπένσερ Τιούνικ συμμετείχαν περίπου 1.000 γυμνοί πολίτες της Φινλανδίας.

Συγκεκριμένα, οι γυμνοί πολίτες συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους και τις παραλίες του Κουόπιο, στην κεντρική Φινλανδία για το νέο έργο του Σπένσερ Τιούνικ. Καθοδηγούμενοι από μεγάφωνα, πόζαραν στους ανθοστολισμένους δρόμους και στη συνέχεια στην παραλία αλλά και μέσα στη λίμνη.

«Σήμερα, η χώρα των χιλίων λιμνών μετατράπηκε σε χώρα των χιλίων γυμνών», είπε ο ίδιος ο Σπένσερ Τιούνικ, που είναι διάσημος επειδή συγκεντρώνει τεράστια πλήθη και τα φωτογραφίζει χωρίς ρούχα. Συμπλήρωσε πως «ήθελα να τοποθετήσω τα γυμνά σώματα στο Κουόπιο και στις λίμνες της βόρειας Φινλανδίας». Στη συνέχεια ο φωτογράφος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους στους εθελοντές που δεν δίστασαν να βγάλουν τα ρούχα τους μέσα στη νύχτα. «Είναι πολύ σπάνιο να δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να συμμετέχει στη δημιουργική διαδικασία».


Ο Σπένσερ Τιούνικ είναι γνωστός για τις γυμνές φωτογραφίσεις του σε όλον τον κόσμο. Κατάφερε να «γδύσει» 5.000 ανθρώπους έξω από την Όπερα του Σίδνεï το 2010 και 18.000, που αποτελεί το ρεκόρ του μέχρι σήμερα στο Ζόκαλο, την κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού, το 2007.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spencer Tunick (@spencertunick)

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, σχεδόν 2.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, γυμνοί, σε μια γνωστή παραλία του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο ενός άλλου έργου του καλλιτέχνη ο οποίος ήθελε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του δέρματος. Η εκδήλωση, με τίτλο «Γδυθείτε για τον καρκίνο του δέρματος», οργανώθηκε σε συνεργασία με έναν σύλλογο που προτρέπει τους Αυστραλούς να επισκέπτονται τακτικά δερματολόγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP