Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στην Πιερία (φωτο)

8757

Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου, διδάχου του Ελληνικού Γένους κατά τα μαύρα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς εορτάστηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε για ακόμη μία χρονιά ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Οικισμού Δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός», στην περιοχή «Τοπόλιανη» της Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο. Συμμετείχε και μπάντα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Πέτρο Καλαφάτη, συνταξιούχο δάσκαλο και κάτοικο του Οικισμού.

Την κυριώνυμη ημέρα Παρασκευή14 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Ηουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, Αρχιμ. Μαξίμου.

Κατά το διήμερο του εορτασμού, πολλοί παραθεριστές της περιοχής προσκύνησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διέθεσε ιερέα, προκειμένου ο Ιερός Ναός του Οικισμού να λειτουργεί κάθε Κυριακή καθ’ όλη τη θερινή περίοδο μέχρι και τέλη Αυγούστου.