Κατερίνη: Σκυλάκι πέθανε από θερμοπληξία (video)

583

Ο καύσωνας «CLEON» απειλεί σοβαρά και τα ζώα. Ήδη στην Κατερίνη ένας σκύλος που ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του κατέληξε από θερμοπληξία.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει έκκληση σε πολίτες και δήμους να παρέχουν νερό στα αδέσποτα, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις πλημμυρίζουν το διαδίκτυο με οδηγίες φροντίδας των αθώων πλασμάτων.

Ένα άτυχο σκυλί έπεσε σε παράδρομο της Παραλίας της Κατερίνης που «βράζει» από τα 40άρια. Μια κοπέλα και ενα μικρό αγόρι το μετέφεραν στον κτηνίατρο, αλλά ήταν αργά. Το ζώο έπαθε θερμοπληξία, έπεσε σε κώμα και κατέληξε.

Είχε τσιπάκι, όμως ο ιδιοκτήτης του ήταν αλλού.

Καύσωνας: Πώς προστατεύουμε τα ζώα από τις υψηλές θερμοκρασίες

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει έκκληση στους δήμους και ζητά έκτακτα μέτρα, όπως και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Επισημαίνουν ότι πρέπει τα ζώα μας να έχουν νερό, να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους όταν λείπουμε από το σπίτι, ενώ πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τις ώρες που τα βγάζουμε βόλτα. Οι κατάλληλες ώρες είναι πολύ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, καθώς το καυτό οδόστρωμα στο οποίο ακουμπούν οι πατούσες τους μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και θερμοπληξία.

Καύσωνας: Τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Όπως τονίζουν οι κτηνίατροι, τα συμπτώματα των κατοικιδίων μας που πρέπει να μας ανησυχήσουν σε συνθήκες καύσωνας είναι τα εξής:

  • πολύ κόκκινα ούλα (υπεραιμία)
  • γλώσσα εξώ ή σάλια που τρέχουν από το στόμα
  • έντονη αναπνοή στην κοιλιά

Καύσωνας: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ζώα εργασίας

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε εγκύκλιο για τα ζώα εργασίας.

Όταν το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 39 βαθμούς, απαγορεύεται η εργασία των ζώων όλη τη διάρκεια της ημέρας.