Συνεχίζονται Οι Έρευνες Για Τον “Κροκόδειλο” Στην Κρεμαστή – Έχουν Εισαχθεί Ξανά Αλιγάτορες Στη Ρόδο

383

Ζεστά έχει πάρει το θέμα της εξιχνίασης των καταγγελιών για μεγάλο ερπετό στον ποταμό της Κρεμαστής ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου μετά απο πολλές καταγγελίες επώνυμες.

Οι έρευνες με πληροφορίες του Rodosreport , συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην περιοχή που έχουν υποδείξει αυτόπτες μάρτυρες που είδαν κάτι μεγάλο να κινείται ενώ κάποιοι είδαν και την ουρά του . Σημαντική και η μαρτυρία επιχειρηματία που ανέφερε πως κάτι τους επιτέθηκε ενώ ήταν κινούμενος με μηχανάκι με την σύζυγο του.

Η Περιφέρεια με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μπει στην διαδικασία εξιχνίασης της υπόθεσης δεδομένου οτι υπάρχουν διαφορετικές καταγγελίες για μεγάλο ερπετό και οφείλουν να διαπιστώσουν αν ελλοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο ποταμός εκτείνεται σε ένα μεγάλο μήκος και ξεκινά απο την Παστίδα και εκβάλει στην θάλασσα της Κρεμαστής και ελέγχονται κυρίως τα σημεία όπου υπάρχει αυτή την περίοδο νερό , στοιχείο που χρειάζεται για να επιβιώσει αν υπάρχει κάποιο ερπετό μεγάλο.

Η υπόθεση ακούγεται περίεργη στα αυτιά πολλών αλλά δυστηχώς το σενάριο το είχαμε δεί να γίνεται πραγματικότητα και στην Κρήτη όπου κάποιος έφερε στην χώρα ενα ερπετό αλλά όταν μεγάλωσε το πέταξε σε φραγμα.

Το 2017 όπως αποκαλύπτει το Rodosreport, είχε γίνει παράνομη εισαγωγή 5 μωρών αλιγατόρων στη Ρόδο όπου ευτυχώς εντοπίστηκαν στους ελέγχους του αεροδρομίου Διαγόρας. Τότε ένας πατέρας και γιός είχαν συλληφθεί για παράνομη διακίνηση απαγορευμένων ειδών , ενώ σε έλεγχο στην οικία τους απο το Δασαρχείο και το Tελωνείο βρέθηκαν και 12 φίδια πύθωνες και βόες και εγκαταστάσεις αναπαραγωγής και δεκάδες εξωτικά πουλιά.