Πνευματική Σύναξη νέων ζευγαριών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους (φωτο)

548

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης Πιερίας το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μια Πνευματική Σύναξη νέων ζευγαριών.

Στην Ιερά Μονή το τελευταίο διάστημα, μετά από πολλές δεκαετίες, αναβιώνει ο μοναχισμός, αφού λειτουργεί πλέον ως Γυναικεία Μονή.

Η Ιερά Μονή αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τη νεότητα της τοπικής μας Εκκλησίας αφού, επί είκοσι περίπου χρόνια, λειτούργησε ως κατασκηνωτικό κέντρο.

Την περασμένη Κυριακή, διακόσια περίπου άτομα ανηφόρησαν στον ευλογημένο τόπο, όπου είχαν αρχικά την ευκαιρία να προσκυνήσουν στο υπέροχο καθολικό της Ιεράς Μονής, κτίσμα του 15ου αιώνος με περίφημες τοιχογραφίες και εν συνεχεία στον αύλειο χώρο να συμμετάσχουν στην Πνευματική Σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καλωσόρισε όλα τα ζευγάρια που έφθασαν από διάφορα μέρη της Πιερίας και εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την επικοινωνία. Εν συνεχεία παρουσίασε την προσκεκλημένη ομιλήτρια, Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, προηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, και ιδρύτρια του Μετοχίου της Ιεράς Μονής που βρίσκεται στη Ρητίνη Πιερίας.

Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιερό μυστήριο της κατά Θεόν πατρότητας και μητρότητας. Ο λόγος της χάρισε ανάπαυση στους ακροατές και τους έδωσε δύναμη και ελπίδα στον οικογενειακό αγώνα. Κατόπιν ακολούθησε διάλογος, όπου η Γερόντισσα απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε ταυτόχρονη απασχόληση των μικρών παιδιών από Κατηχητές, ώστε οι γονείς να συμμετάσχουν στην Πνευματική Σύναξη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από φοιτήτριες της ΓΕΧΑ Κατερίνης, ενώ ακολούθησε δεξίωση και επίδοση αναμνηστικού σε όλους τους συμμετέχοντες.