Wimbledon: Επιστρέφει στη 2η εβδομάδα του Wimbledon ο Τσιτσιπάς (video)

O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις straight-sets νίκες και παράλληλα εξασφάλισε την είσοδό του στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon, για πρώτη φορά από το 2018!

8948

5 χρόνια είχε να παίξει στον 4ο γύρο του Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Laslo Djere με 6-4, 7-6 (5), 6-4 και πήρε σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες το εισιτήριο για την τελική 16άδα του βρετανικού major.

Ήταν και μια σημαντική straight sets νίκη για τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού είχε χρειαστεί να παίξει back-to-back αγώνες των 5 σετ στις δυο πρώτες αναμετρήσεις του στο τουρνουά, για να κερδίσει δυο πρωταθλητές Grand Slam, τους Dominic Thiem και Andy Murray.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Τσιτσιπά να κυριαρχεί στο Court 2 του All England Club και να τελειώνει το παιχνίδι με 25 winners και 19 αβιάστα λάθη.

Ήταν ουσιαστικός και στις ευκαιρίες του ο πρωταθλητής μας, που αξιοποίησε τα 3 από τα 4 break points που είχε στο ματς, ενώ ο Djere μόλις το ένα από τα επίσης 4 που είχε.

Ο Σέρβος ήταν πολύ μαχητικός και δεν άφησε τον Στέφανο σε κανένα σετ να ξεφύγει, ο Στέφανος όμως με τη σειρά του δεν χαλάρωσε σε κανένα σετ και φρόντισε να φύγει από το γήπεδο αρκετά γρήγορα.

Στο 1ο σετ το break που έκανε τη διαφορά ήρθε στο 10ο game για τον 24χρονο Έλληνα παίκτη, που είδε ωστόσο τον Djere να απαντάει και να προηγείται με 2-0 στο 2ο σετ. Στο 5o game έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για το διπλό break και το 4-1 ο Σέρβος, κάτι που του στοίχισε ακριβά.

Ο Τσιτσιπάς έκανε καλή δουλειά στο να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break, μείωσε σε 3-2 και τελικά “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του στο 6ο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Το σετ αυτό πήγε στο tie-break και εκεί ο Στέφανος μετέτρεψε το 1-3 σε 6-3, για να το κερδίσει τελικά με 7-5.

Στο 3ο σετ το break ήρθε πολύ νωρίς για τον Στέφανο, που πέρασε μπροστά με 3-1 και έκτοτε δεν κινδύνεψε ούτε στιγμή στο σερβίς του. Με ένα love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 10ο game ο Στεφ, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά μετά το 2018 θα είναι στον 4ο γύρο του Wimbledon o Τσιτσιπάς, ενώ θα προσπαθήσει να μπει στον 1ο του προημιτελικό γενικά στο βρετανικό Slam τη Δευτέρα, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Christopher Eubanks.

Ο 27χρονος Αμερικανός χρειάζεται προσοχή και βρίσκεται σε πολύ καλή περίοδο, ωστόσο ο Τσιτσιπάς παραμένει το μεγάλο φαβορί και είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για εκείνον. Ο Eubanks, ο οποίος είχε βγάλει εκτός τον Cameron Norrie στον 2ο γύρο, κέρδισε σήμερα τον Christopher O’Connell με 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2).