Λάρισα: Ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο στη Λάρισα

2808

Ελεύθερος αφέθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας ο 45χρονος αστυνομικός, ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 20χρονο Σύρο, μετά από καταδίωξη έξω από τη Λάρισα.

O εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα, ενώ ο ίδιος ο αστυνομικός μέσω του δικηγόρου του δηλώνει συντετριμμένος.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, το περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο όταν στις “11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος. Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά”.