Η Μάχη της Πύδνας | Εκδήλωση Τιμής για τους 20.000 πεσόντες Μακεδόνες

412

Για τους περισσότερους από εμάς ο ανελέητος καταποτήρας χρόνος περνά χωρίς εναλλαγές, χωρίς ιδιαιτερότητες και η μια μέρα μοιάζει απαράλλακτα με την επόμενη, όπως λέει και ο ποιητής (Καβάφης).

Όμως ανάμεσά μας (ευτυχώς) υπάρχουν και κάποιοι που μας προτρέπουν σε εγρήγορση θυμίζοντάς μας το παρελθόν, τονίζοντας πως όποιος ξεχνά το παρελθόν δεν έχει μέλλον.

Έτσι, κάποιοι “συνειδητοποιημένοι” από την περιοχή της Αρχαίας Πύδνας εξακολουθούν να διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια, κόντρα στο πείσμα των καιρών, εκδηλώσεις Μνήμης στο ίδιο χώρο όπου θυσιάστηκαν 20.000 Μακεδόνες μαχητές κατά την περίφημη Μάχη της Πύδνας το 168 π.Χ. μεταξύ των Ρωμαίων και των Μακεδόνων.

Η Μάχη αυτή καθόρισε οριστικά την πτώση του Μακεδονικού βασιλείου και δημιούργησε νέες συνθήκες εξέλιξης για την ιστορία της οικουμένης αφού ο Ελληνισμός έπαψε να υπάρχει έκτοτε, ως κρατική οντότητα, και η Ελλάδα μετατράπηκε σε Ρωμαϊκή Επαρχία.

Στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχαν λάτρεις της ιστορίας από όλη την Ελλάδα. Ακούστηκαν δε ενδιαφέροντα πράγματα από τους ομιλητές. Οικοδεσπότης – συντονιστής υπήρξε ο ακάματος Αστέριος Δημητριάδης.

Η εκδήλωση αυτή Τιμής για τους πολυπληθείς πεσόντες Μακεδόνες, θα πρέπει να περιβληθεί με περισσότερο ενδιαφέρον να προσεχθή από την Πολιτεία διότι τα οφέλη από τη διοργάνωση αυτή είναι πολλαπλά.