Wimbledon: Κέρδισε τον Wawrinka ο Djokovic (video+highlights)

O Novak Djokovic αντιμετώπισε τον Stan Wawrinka, αλλά παράλληλα έδινε και έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει το "curfew" του Wimbledon, καταφέρνοντας τελικά να κλείσει το ματς στα 3 σετ και να αποφύγει τη διακοπή.

604

Ο Djokovic επικράτησε του Wawrinka με 6-3, 6-1, 7-6 (5) και εξασφάλισε από απόψε την παρουσία του στον 4ο γύρο του Wimbledon, αποφεύγοντας το 4ο σετ και το σίγουρο πια σενάριο του να συνεχιστεί αύριο το ματς, αφού το tie-break του 3ου σετ ολοκληρώθηκε λιγότερο από ένα τέταρτο πριν τις 23:00 ώρα Λονδίνου (ώρα του curfew του Wimbledon).

Ο Djokovic κυριάρχησε κατά κράτος στα πρώτα δυο σετ, ωστόσο εκεί που φαινόταν να κάνει περίπατο, δυσκολεύτηκε αρκετά να κλείσει το 3ο σετ και λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες.

O Wawrinka έκανε ένα πολύ καλό σετ από τη γραμμή του σερβίς και ανάγκασε τον Djokovic να παίξει tie-break. Εκεί μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά ο Ελβετός, που προηγήθηκε με 5-3 κερδίζοντας 4 πόντους στη σειρά.

Σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο ο γνωστός αδυσώπητος Nole βγήκε στην επιφάνεια και με ένα δικό του σερί 4 κερδισμένων πόντων πήρε το tie-break με 7-5 και “κλείδωσε” τη νίκη, σε 2 ώρες και 7 λεπτά αγώνα.

Με τη νίκη αυτή ο Djokovic έδωσε συνέχεια στα τρομερά του σερί του, αφού αυτή ήταν η 31η συνεχόμενη νίκη του στο Wimbledon, όπου διεκδικεί τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 8ο συνολικά, καθώς και η 24η συνεχόμενη νίκη του σε Grand Slam, όπου διεκδικεί τον 24ο τίτλο του συνολικά.

Για τον 4ο γύρο του Wimbledon o Djokovic θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Hubert Hurkacz, που κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και επίσης δεν έχει χαμένο σετ. Νωρίτερα σήμερα, ο Πολωνός επιβλήθηκε του Lorenzo Musetti με 7-6 (4), 6-4, 6-4.