Μαρία Μενούνος: Το διπλό «χτύπημα» από τον καρκίνο, η προσευχή στον Άγιο Νεκτάριο και το παιδί που έρχεται

9515

Για την περιπέτεια της υγείας της μίλησε η Μαρία Μενούνος στο podcast «Νot Skinny But Not Fat»,

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια που διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, ανέφερε πως ο όγκος μεγάλωσε αισθητά τον Ιανουάριο από την πρώτη εξέταση που είχε κάνει τον Νοέμβριο. Η Μαρία Μενούνος υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών.

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, είπαν “μπορούμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε τα αρχεία και να δούμε την εξέταση του Νοεμβρίου; Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί”», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Μενούνος και πρόσθεσε: «Ήταν όντως εκεί. Σε εκείνο το σημείο ήταν μόλις δύο εκατοστά, ενώ αργότερα ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά. Είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος σε δύο μήνες» έγραψε στην ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

«Αυτό που έμαθα από τότε είναι… διαφορετικές σαρώσεις έχουν την ικανότητα να βλέπουν διαφορετικά πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική τομογραφία ήταν αυτό που πραγματικά θα δείξει, για άλλα πράγματα οι αξονικές τομογραφίες είναι καλύτερες, για άλλους είναι καλύτερος ο υπέρηχος. Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία…» έγραψε επίσης στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIA MENOUNOS (@mariamenounos)

Τον περασμένο Μάιο η Μαρία Μενούνος βρέθηκε στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα με τον σύζυγό της, Kevin Undergaro. Εκεί η παρουσιάστρια προσευχήθηκε γονατιστή κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media.

«Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης για άτομα που πάσχουν από ασθένειες, όπως καρκίνος, καρδιακά προβλήματα, πόνος στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς», είχε αναφέρει στην ανάρτησή της.

Μαρία Μενούνος – Περιμένει το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

Σε αρκετές από τις συνεντεύξεις της, η Μαρία Μενούνος είχε μιλήσει ανοιχτά για τις προσπάθειές της να κάνει παιδί την τελευταία δεκαετία, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν με τον σύζυγό της να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

«Μετά από μια δεκαετία που έχουμε προσπαθήσει τα πάντα, είμαστε τόσο ευγνώμονες στην όμορφη οικογένεια που μας βοήθησε να συλλάβουμε το μωρό μας»,  είχε δηλώσει η Μαρία Μενούνος στο περιοδικό People. «Ο Κέβιν, ο μπαμπάς μου και εγώ είμαστε όλοι κατενθουσιασμένοι για αυτή την ψυχή που θα έρθει στη ζωή μας. Τι ευλογία».

Ο θάνατος της μητέρας της

Το 2021 ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για την Μαρία Μενούνος, καθώς έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη μητέρα της, στην οποία έτρεφε τεράστια αδυναμία και αγάπη.

Ήταν ανήμερα του Πάσχα, όταν η Μαρία Μενούνος βίωσε την πιο δύσκολη απώλεια της ζωής της… Η μητέρα της έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την παρουσιάστρια. Η ίδια προσπαθεί από τότε να διαχειριστεί το δυσάρεστο γεγονός και μέρα με τη μέρα νιώθει καλύτερα.

Είναι επώδυνο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο παρά ότι νιώθω χάλια. Συνήθως είμαι καλά. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Απλά πρέπει να συνεχίσεις έτσι και να το αντιμετωπίσεις. Τώρα, απλά, προσπαθώ να της μιλήσω. Την νιώθω να με καθοδηγεί, με κάποιον τρόπο», είχε δηλώσει στο People λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας της.

Η στιγμή που διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι

Η δύσκολη αρρώστια δεν ήταν η πρώτη φορά που χτύπησε την πόρτα της παρουσιάστριας… Τον Απρίλιο του 2017, είχε διαγνωσθεί με καλοήθη όγκο – σε μέγεθος ίσο με μπαλάκι του γκολφ – στο κεφάλι, τον οποίο και αφαίρεσε.

Μιλώντας δύο μήνες αργότερα στο περιοδικό People, η Μαρία Μενούνος χρησιμοποίησε λόγια που ανήκουν στον αγαπημένο της ήρωα Ρόκι Μπαλμπόα, τον μποξέρ του «Rocky» που ερμήνευσε ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

«Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε και κανείς άλλος δεν μπορεί να σε χτυπήσει τόσο σκληρά όσο η ίδια η ζωή. Όμως το θέμα δεν είναι το πόσο πολύ θα χτυπηθείς. Το θέμα είναι πόσο πολύ αντέχεις να χτυπηθείς και μετά να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά. Αυτό είναι η νίκη», είχε αναφέρει η Μαρία Μενούνος.

Στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια και στις δυσκολίες που πέρασε βρίσκεται ο σύζυγός της, Kevin Undergaro με τον οποίο περιμένουν το πρώτο τους παιδί, μέσω παρένθετης μητέρας. Το ζευγάρι το 2018 παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο στο χωριό του πατέρα της, Άκοβο Αρκαδίας.

Η Μαρία Μενούνος και ο Kevin Undergaro τήρησαν όλα τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα του γάμου, μιας και η λατρεία για την Ελλάδα και ειδικά δε το χωριό της, είναι γνωστή.

Πρόσφατα, το ζευγάρι επισκέφτηκε τη χώρα μας, όπου και απόλαυσε χαλαρές στιγμές. Σε μια από τις εξορμήσεις τους, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την παρουσιάστρια και τον σύζυγό της να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά.