Αστυνομική καταδίωξη με ένα νεκρό στη Λάρισα

1937

Αστυνομική καταδίωξη ενός κλεμμένου αγροτικού οχήματος το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7) έξω από τη Λάρισα, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του καταδιωκόμενου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο larissanet, το όχημα κινείτο στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση βόρεια. Η καταδίωξη είχε ξεκινήσει πριν την είσοδο στην Π.Ε. Λάρισας.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε στα επανειλημμένα σήματα των αστυνομικών και στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, κινήθηκε σε παραδρόμους και χωματόδρομους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πλησίασαν, η πορεία του αγροτικού σταμάτησε σε μαντρότοιχο, ο άνδρας κατέβηκε από το όχημα και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πεζή καταδίωξη.

Υπό συνθήκες που διερευνώνται ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και στη συνέχεια κατέληξε.

Πληροφορίες γύρω από την αστυνομική καταδίωξη έδωσε το απόγευμα η ΕΛΑΣ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στο πώς έφτασε ο αστυνομικός να κάνει χρήση του όπλου του, καθώς και ότι υπάρχει σχετική έρευνα γύρω από τις συνθήκες της καταδίωξης και της οπλοχρησίας.

«Σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής  προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση.