Μυστήριο με συντρίμμια από άγνωστο αντικείμενο: Είναι «διαστρικό διαστημικό σκάφος»;

496

Συντρίμμια άγνωστου αντικειμένου το οποίο συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό το 2014 εντόπισαν και ανάλυσαν σε εργαστήριο επιστήμονες στο Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις πρόκειται για συντρίμμια τεχνητής προέλευσης που τους κάνουν να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είναι απομεινάρια από διαδραστικό διαστημικό σκάφος. 

Οι επιστήμονες έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το αντικείμενο με κωδική ονομασία «IM1», προήλθε εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές για να εξηγηθεί πώς το IM1 άντεξε πάνω από 200 megapascal, πίεση τετραπλάσια αυτής που συνέτριψε το υποβρύχιο Titan της OceanGate στα βάθη του Ατλαντικού, κοντά στον Τιτανικό.

Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ και του Πενταγώνου υποστηρίζουν ότι εξωγήινα «μητρικά πλοία» θα μπορούσαν να πετάξουν μέσω του ηλιακού μας συστήματος – μη ανιχνευόμενα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Δύο επιστήμονες του Χάρβαρντ ανακάλυψαν 50 ασυνήθιστες σιδερένιες σφαίρες αφού εντόπισαν το ΙΜ1, το άγνωστο αντικείμενο, στα ανοικτά των ακτών της Παπούα Νέας Γουινέας την περασμένη εβδομάδα ως μέρος μιας υποβρύχιας αποστολής έρευνας αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Νέα εργαστηριακή ανάλυση των μεταλλικών σφαιρών αποκαλύπτει ότι είναι «ανώμαλες» και ανθεκτικότερες από κάθε παρατηρούμενο μετεωρίτη που παράγεται από τη φύση, σύμφωνα με τον καθηγητή Avi Loeb, πρώην πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Χάρβαρντ που ηγήθηκε της έρευνας.

Καθηγητής – ο οποίος έχει ονομαστεί «ο κυνηγός εξωγήινων του Χάρβαρντ» – ανέφερε στην DailyMail.com: «Αυτή η σύνθεση είναι “ανώμαλη” σε σύγκριση με τα ανθρωπογενή κράματα, τους γνωστούς αστεροειδείς και τις γνωστές αστροφυσικές πηγές».

Αλλά και η NASA αναφέρει ότι το IM1 «σχεδόν σίγουρα» προήλθε από το διάστημα – καθιστώντας το τον πρώτο γνωστό διαστρικό «επισκέπτη» στην Γη.

Το IM1 άντεξε τέσσερις φορές την πίεση που θα κατέστρεφε συνήθως έναν συνηθισμένο μετεωρίτη σιδήρου-μετάλλου – ενώ περνούσε μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 100.215 μιλιών την ώρα.

Ο σίδηρος είναι ήδη το κύριο συστατικό στα πιο σκληρά γνωστά είδη φυσικών μετεωριτών, έτσι πιστεύεται ότι πρέπει να υπάρχει κάτι πολύ ασυνήθιστο σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του αντικειμένου.