Γερμανία: Συνελήφθησαν 7 άτομα ως ύποπτοι για δημιουργία τρομοκρατικής οργάνωσης με πρότυπο το Ισλαμικό Κράτος

2390

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα (6/7) επτά άτομα ως ύποπτα για τρομοκρατική οργάνωση με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις παρόμοιες με αυτές του Ισλαμικού Κράτους, στην Γερμανία.

Οι ύποπτοι, υπήκοοι του Τουρκμενιστάν, του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, συνελήφθησαν στο δυτικό γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Γερμανία: Γνωρίζονταν μεταξύ τους εδώ και καιρό οι 7 συλληφθέντες
Γνωρίζονταν μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό και είχαν εισέλθει στη χώρα από την Ουκρανία λίγο αφού ξέσπασε ο πόλεμος το 2022, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σχημάτισαν μια τρομοκρατική οργάνωση τον Ιούνιο του 2022 και ήθελαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων στη Γερμανία. Προσπαθούσαν να προμηθευτούν όπλα, όμως όταν συνελήφθησαν δεν είχαν συγκεκριμένα σχέδια για κάποια επίθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελέων.

Εκτός από τον υπήκοο του Κιργιστάν, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στη Γερμανία ενώ από τον Απρίλιο 2022 συγκέντρωναν επίσης χρήματα για το Ισλαμικό Κράτος και είχαν επανειλημμένα κάνει μεταφορές χρημάτων προς την οργάνωση στο εξωτερικό.

Ολλανδία: Συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι
Οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν σήμερα δύο επιπλέον υπόπτους που συνδέονταν με την οργάνωση, έναν άνδρα από το Τατζικιστάν και τη σύζυγό του, υπήκοο του Κιργιστάν, οι οποίοι κατοικούσαν από το 2022 στην Ολλανδία.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πως έλαβε τη διαταγή να σχεδιάσει μια επίθεση, αν και τα σχέδια δεν είχαν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί, ανέφεραν σε χωριστή δήλωση ολλανδοί εισαγγελείς.