Μήνυμα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ

481

Όπως είναι γνωστό ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ευρύτερα γνωστός ως UNESCO, καθιέρωσε την τέταρτη Ιουλίου, ως την Παγκόσμια Ημέρα Φεστιβάλ.

Είναι μια ξεχωριστή επιλογή η οποία με τη δέουσα σημασίας της,  αναμφίβολα αναγνωρίζει τη συμβολή των Φεστιβάλ στην καταγραφή και ανάδειξη όλων των μορφών του πνεύματος και της τέχνης.

Ως φεστιβαλικός οργανισμός, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο χαιρετίζει τούτη την ημέρα, δηλώνοντας ότι το παγκόσμιο αφήγημα που εκφράζει το πολιτιστικό προϊόν αποτελεί πρωτοκυρίαρχο ζήτημα στις επιλογές του.

Τέσσερις ημέρες μετά τη μνημόνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Φεστιβάλ το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, το Σάββατο 8 Ιουλίου,  ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες του και μαζί με την κοινωνία συμπορεύεται στα αέναα μονοπάτια της τέχνης. Εκεί όπου με αναφορά τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της Πιερίας θα συναντήσει το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά, τις αρχαιολογικές ομιλίες, τα αναλόγια, τον κινηματογράφο, τους λόγιους περιπάτους.

Τιμώντας τη μνήμη του ανασκαφέα του Δίου, τον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας, Δημήτρη Παντερμαλή και υποδέχοντας τις συνεργαζόμενες χώρες του φετινού καλοκαιριού, Ινδία και Γεωργία, πάμε όλοι μαζί αντάμα συνοδοιπόροι στο ταξίδι των πολιτιστικών διαδρομών.