Με το αφιέρωμα στον Δημήτρη Παντερμαλή η έναρξη των εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου

2148

Αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας, ανασκαφέα του Δίου και προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, είναι το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2023.

Τιμώντας το ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας έργο του Δημήτρη Παντερμαλή, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με αναφορά στην επιστημονική διαδρομή του εκλιπόντα, μέσω εκφραστικού λόγου και κινηματογραφικής εικόνας.

Το αφιέρωμα υλοποιείται το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, στις 9:00 μμ στην πρόσοψη της Αρχαιοθήκης του Δίου.

Κεντρική ομιλήτρια, η Ελένη Παπαγιάννη, αναπληρώτρια καθηγήτρια αρχαιολογίας και διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής του Δίου. Θα αναπτύξει το θέμα: «Η αποκάλυψη και η ανάδειξη του αρχαίου Δίου. Το έργο της ζωής του Δημήτρη Παντερμαλή».

Την εκδήλωση διανθίζουν οι προβολές δύο ντοκιμαντέρ. Το πρώτο «Αέναη δημιουργία σε τόπους ιερούς» και το δεύτερο «Δημήτρης Παντερμαλής, Δίον 1970-2022, ο τόπος και οι άνθρωποι»

Η βραδιά την οποία  συνοδεύουν μουσικά, η Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο και στην ερμηνεία η Δήμητρα Αντωνακούδη, συνδιοργανώνεται με το τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-Πανεπιστημιακή ανασκαφή Δίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.