Φρικτό έγκλημα στον Λίβανο: 6χρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από βιασμό

3062

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι το 6χρονο κοριτσάκι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του θανάτου της Lynn Talib, ενός 6χρονου κοριτσιού μετά από βιασμό στο βόρειο Λίβανο. Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ η εξάχρονη έμενε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς της στη συνοικία Minieh μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Η μητέρα της φέρεται να την πήγε στο νοσοκομείο αφού είχε πυρετό πριν επιστρέψει μαζί της στο σπίτι, παρά το γεγονός ότι ο γιατρός ζήτησε την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων της.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη και επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της. Οι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια του, σημειώνοντας ότι «η Εισαγγελία έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό της».