52ο Φεστιβάλ Ολύμπου : εκπαιδεύοντας … τους εθελοντές

2731

Η συμβολή των εθελοντών και των εθελοντικών ομάδων στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ασφαλώς πολύτιμη και καθοριστική. Αποτελούν την παραγωγική μονάδα στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού.

Για την ενημέρωση των διαδικασιών και τον συντονισμό της δράσης κατά τη διάρκεια του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, έγινε συνάντηση των εθελοντών με τη συντονίστρια εθελοντισμού, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Μελίνα Παπαδοπούλου και  τα μέλη της εφορείας εθελοντών και υποδοχής θεατών.

Η συντονίστρια και τα μέλη της επιτροπής καλωσόρισαν τους εθελοντές, παλιούς και νέους, και τόνισαν τη σημασία της εθελούσιας προσφοράς τους για την επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού προγράμματος.

Γνωστοποιήθηκαν οι τρόποι ώστε να αποδίδεται καλύτερα το έργο των εθελοντών, ανταλλάγησαν απόψεις, προγραμματίστηκαν οι ανάλογες κινήσεις και επιλογές.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Ραφαήλ Μετενίδης, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου Γρηγόρη Παπαχρήστου και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τις ευχές για μια επιτυχή εθελοντική χρονιά.

Το μέλος της επιτροπής Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου, με τη χρήση των αμφίδρομων εποπτικών μέσων, παρουσίασε το πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και των αρμοδιοτήτων που θα αναλάβουν οι εθελοντές. Το μέλος της επιτροπής Χαρούλα Λαμπαδαρίου επισήμανε παρατηρήσεις και οδηγίες από την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία προηγούμενων ετών.

Παράλληλα το μέλος της εφορείας υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, προέβη στην ενημέρωση των μέτρων προστασίας και απομάκρυνσης των θεατών  από έκτακτους κινδύνους στους χώρους των εκδηλώσεων, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Η επιτροπή εθελοντών εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, για την παραχώρηση της  φιλόξενης αίθουσας συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Την κ. Παπαδοπούλου συνοδεύουν και συνεπικουρούν στο έργο της τα μέλη της εφορείας εθελοντών και υποδοχής θεατών, Μαρία Γκριμούλα, Σοφία Δεληγιαννίδου, Κώστας Ζάννας, Χάρις Λαμπαδαρίου, Παναγιώτα Μαρινοπούλου, Γλυκερία Τσικούρα, Μαρία Φασέκη, Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου.

Οι εθελοντές του 52ου Φεστιβάλ σας προσκαλούν στη γιορτή αυτή του πολιτισμού και σας υπόσχονται ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την ευόδωσή της στο κομμάτι που τους αναλογεί, αυτό της εθελοντικής συνεισφοράς!