3η ΥΠΕ : «Διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο “ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ” στις 13/07

181

Το Ελληνικό καλοκαίρι έχει αρχίσει και τα θερμόμετρα αναμένεται να πάρουν φωτιά. Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερα κύματα καύσωνα οδηγούν τον υδράργυρο σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 με 44 βαθμούς κελσίου. Θερμοκρασίες που διαταράσσουν τον ανθρώπινο οργανισμό και οδηγούν σε θερμική εξάντληση ή ακόμα και σε θερμοπληξία. Συμπτώματα όπως εφίδρωση, αδυναμία, ζάλη, ταχυπαλμία, ακόμα και ναυτία ή και εμετός είναι λίγα από αυτά που ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας καθημερινά, οι οποίοι βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τα σημάδια της θερμικής εξάντλησης; Τι είναι η θερμοπληξία και πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει για την ανθρώπινη ζωή; Ποιος κινδυνεύει περισσότερο και πώς μπορώ να προστατευτώ εγω και οι γύρω μου;

Στις 13 Ιουλίου 9:30 π.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου και στις 19 Ιουλίου 10:00 π.μ. στο B‘ ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης, οι Επαγγελματίες Υγείας της 12ης της 4ης Τ.ΟΜ.Υ.  Δήμου Κατερίνης  και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα δώσουν απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του καύσωνα. Θα ακολουθήσει επίδειξη πρώτων βοηθειών καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Ενημερώνομαι  για την προστασία μου από τον καύσωνα, χαίρομαι το καλοκαίρι!

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας)