Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

3328

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του στην 22η τακτική ανακρίτρια για τις καταγγελίες κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο έχουν ως εξής: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

«Είναι ψευδείς οι καταγγελίες εναντίον του», υποστηρίζει, ενώ ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλοντα. «Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, τα όσα καταγγέλει είναι σκευωρία και ενδεχομένως μπορεί και να χρηματίστηκε», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ιερέας.

Μάλιστα, επικαλείται φωτογραφίες που δείχνουν την πολυτελή ζωή που έκανε το φερόμενο ως θύμα, μετά την κατάθεσή του στις Αρχές.

Η υπεράσπισή του προσκόμισε βίντεο, που κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύει ότι την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Στο πλευρό του βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ακόμη 20 μάρτυρες υπεράσπισης που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος και τους ζήτησε να καταγγείλουν τον ιδρυτή της Κιβωτού. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, ο δεύτερος ανήλικος που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.