Mallorca Open : Ο Hanfmann “εκθρόνισε” τον Τσιτσιπά στη Μαγιόρκα (highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε τα πολλά λάθη του και εγκατέλειψε πολύ νωρίς τον θρόνο του στη Μαγιόρκα, αφού ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο τουρνουά από τον Yannick Hanfmann!

420

Έχοντας μόλις μια νίκη σε 3 αγώνες στο χορτάρι θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για το Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς, που ολοκλήρωσε πολύ νωρίς την προσπάθειά του και στη Μαγιόρκα.

Μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς σε Στουτγκάρδη και Χάλε, ούτε το 250άρι της Μαγιόρκας πήγε καλά για τον Έλληνα τενίστα, που έκανε την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο και ηττήθηκε από τον Hanfmann με 6-4, 3-6, 6-3.

Ο Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι σπεσιαλίστας των επιφανειών με γρασίδι, κατάφερε να κάνει break στο πρώτο κιόλας game του αγώνα, προηγήθηκε με 2-0 και εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο προβάδισμά του για να κατακτήσει και το σετ, αφού δεν κινδύνεψε στο δικό του σερβίς.

Ο Τσιτσιπάς ήρθε αντιμέτωπος στη συνέχεια με τριπλό break point, στο 4-6, 1-1, 0-40, κατάφερε όμως να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά και να μείνει στο παιχνίδι. Λίγο αργότερα αξιοποίησε και το μοναδικό κακό service game του Γερμανού σε ολόκληρο το ματς, για να κάνει το break και να κερδίσει το 2ο σετ με 6-3.

Κι ενώ φαινόταν να είναι σε θέση να γυρίσει το ματς, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα κακό 3ο σετ, με πολλά αβίαστα λάθη και κακά service games. Είχε μόλις 55% ευστοχία στα πρώτα σερβίς ο πρωταθλητής μας, που στο 4ο game μετέτρεψε μόνος του το 40-15 σε break point, αφού έκανε δυο συνεχόμενα διπλά λάθη και τότε ξέσπασε σε μια μπάλα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty, αφού ήταν η 2η φορά που το έκανε.

Ο Hanfmann εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα δώρα του Στέφανου, έκανε το break και πέρασε μπροστά με 3-1. Στη συνέχεια στήριξε το προβάδισμα που του έδινε το σερβίς, ενώ στο 9ο game έκανε κι άλλο break, μετά από νέα δώρα που δέχτηκε από τον Στέφανο, για να “σφραγίσει” τη νίκη του σε 1 ώρα και 45 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά και τη νέα ήττα του, ο Τσιτσιπάς θα πάει στο Wimbledon έχοντας πετύχει μόλις μια νίκη σε τρία τουρνουά της σεζόν του γρασιδιού. Θυμίζουμε πως το Wimbledon είναι ένα Slam με το οποίο δεν έχει τόσο καλή προϊστορία, με την καλύτερη πορεία του να είναι έως τον 4ο γύρο, το 2018.

Ο Hanfmann, ο οποίος πανηγύρισε την 4η νίκη του απέναντι σε Top 10 τενίστα (3η στο 2023) και 1η απέναντι σε Top 5, θα περιμένει την αναμέτρηση του Feliciano Lopez με τον Jordan Thompson για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Mallorca Championships.