ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες εξελίξεις – Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο στις 12.30

9774

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται στις 12:30 να προχωρήσει σε δηλώσεις στο Ζάππειο.  Ήδη έχει ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση του  Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου, υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καταθέτει το πλαίσιο των προτάσεών του και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ζάππειο για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Η επιλογή του Ζαππείου για τις δηλώσεις του προκαλεί αίσθηση και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Σύμφωνα με όσα είπε στον Realfm, o δημοσιογράφος Γιάννης Τσακίρης που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν σενάρια που κυκλοφόρησαν ακόμη και για παραίτηση, επανίδρυση του κόμματος ή ίδρυση νέου κόμματος.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.  Φαίνεται ότι αυτό το τριήμερο που έμεινε εκτός Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, τον βοήθησε να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποιες συναντήσεις και επαφές με πολύ στενούς συνεργάτες του και οι εισηγήσεις που δέχτηκε, ποικίλλουν. Μεταξύ αυτών είναι η σαρωτική αλλαγή στο εσωτερικό του κόμματος πρωτίστως σε πρόσωπα, ακόμη και σε όνομα και σύμβολα. Έχει δεχτεί εισήγηση δηλ. ακόμη και για δημιουργία νέου κόμματος.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου βρίσκεται ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής του συνεδρίου.

Η ηγεσία φαίνεται να προκρίνει ένα διαρκές συνέδριο μέσα στο καλοκαίρι, πριν από την ΔΕΘ και τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς όπως υποστηρίζεται, η παρατεταμένη εσωστρέφεια για μεγάλο χρονικό διάστημα βλάπτει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και δεν δίνει «σήμα» ότι θα ασχοληθεί άμεσα με τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, αφού ρίχνει το βάρος στα εσωτερικά θέματά της.

Από την άλλη όσοι εντάσσονται στην «Ομπρέλα» επιμένουν ότι πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ακολουθήσει η ψηφοφορία των μελών για την ηγεσία. Το βασικό επιχείρημα όσων τάσσονται με τη συγκεκριμένη πρόταση, είναι ότι έτσι θα υπάρχει ο χρόνος για μια ουσιαστική συζήτηση σε βάθος, για μια ολοκληρωμένη αποτίμηση και έναν πιο αναλυτικό σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα.

Στο μεταξύ η «Ομπρέλα» έχει καλέσει τα μέλη της σε διαδικτυακή πανελλαδική συζήτηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με θέμα την οδυνηρή ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και το τι πρέπει να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Η πρόταση Τεμπονέρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 τάχθηκε  ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας προκαλώντας αίσθηση με την πρότασή του.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε: «Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».  Ερωτηθείς, αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού υποψήφιους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».