Η Συμπρωτεύουσα ενημερώνεται για το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Συνέντευξη τύπου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στη Θεσσαλονίκη

2893

Αποτελεί εθιμικού και ουσιαστικού χαρακτήρα η ενημερωτική κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, παρουσίαση στους εκπροσώπους των μέσων Μαζικής Επικοινωνίας των δρώμενων του Φεστιβάλ Ολύμπου, του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας ο οποίος φέτος εισέρχεται στην πεντηκοστή δεύτερη διαδρομή του.

Η Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στους δημοσιογράφους της συμπρωτεύουσας, υλοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2023, στο αίθριο του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης.

Τη διαδικασία συντόνισε η δημοσιογράφος, Δήμητρα Μακρή, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, μετά το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του τύπου για τη συμβολή τους στη γνωστοποίηση των πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ, επισήμανε: «Το φετινό μας πρόγραμμα για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα μας χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις, το στήσαμε με πολύ μεράκι. Δεν υπολείπεται σε τίποτε λιγότερο από τα υπόλοιπα Φεστιβάλ της χώρας.

Δικαίως χαρακτηρίζεται πολυθεματικό και με γνώμονα την εξωστρέφεια του υιοθετεί πέρα των άλλων και το θεσμό της τιμώμενης χώρας. Φέτος τιμώμενη είναι η Ινδία, καθότι  μας συνδέει ιστορικά, μιας και η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησε από το Δίον και συνάντησε τη χώρα της Νότιας Ασίας. Φιλοξενούμε παράλληλα στο άνοιγμα γνωριμίας με άλλους πολιτισμούς και καλλιτεχνική παραγωγή από τη Δημοκρατία της Γεωργίας.

Το 52 ο Φεστιβάλ Ολύμπου είναι αφιερωμένο στον ανασκαφέα του Δίου αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ γενικότερα το όλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει όλο το φάσμα των παραστάσεων.»

Από πλευράς του κορυφαίου υποστηρικτή και συνδιοργανωτή του Φεστιβάλ, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, στην τοποθέτησή της , τόνισε «Είναι ένα φεστιβάλ που δίνει κάθε χρόνο μία διαφορετική πολιτιστική, πολιτισμική και τουριστική χροιά στην Πιερία και γενικότερα στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Εμείς ως συνοδοιπόροι και αρωγοί μαζί με τους Δήμους και φορείς του νομού μας, επιθυμούμε και το κάνουμε πράξη στο να αναδείξουμε τον πολιτισμό στην Πιερία, αλλά και τον φορέα που αναδεικνύει τον τόπο μας, έναν τόπο ευλογημένο για τον οποίο αξίζει να ζεις αλλά και να γνωρίσεις.»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γιώργος Χανδόλιας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων και αναφορών στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου, είπε: «Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά, ο κινηματογράφος, οι αρχαιολογικές ομιλίες και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων θα διανθίσουν τα βραδινά στην παρολύμπια και όχι μόνο περιοχή.

Το θέατρο είναι αυτό που δίνει τον βηματισμό στο Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ υπάρχουν σημαντικές και άλλες εκδηλώσεις στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς-ιστορικούς χώρους της Πιερίας. Φέτος το μεγαλύτερο πρόγραμμα είναι παραστάσεις που έρχονται από την Επίδαυρο. Αυτός είναι πάντα άλλωστε ο σκοπός του θεάτρου. Πώς θα δείξει, θα επιδείξει και θα καταδείξει τα μεγάλα ερωτήματα που θέτουν οι μεγάλες θεατρικές παραστάσεις.»

Από πλευράς διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου, ο ταμίας, Πλάτων Τασχουνίδης και ο υπεύθυνος, διεθνών σχέσεων, προγραμμάτων και χορηγιών, Ραφαήλ Μετενίδης.

Χορηγός της συνέντευξης τύπου ήταν η εταιρεία, φυσικό μεταλλικό νερό Διός.