Συμφωνία Λουκασένκο – Πριγκόζιν να σταματήσει η προέλαση της Wagner στη Μόσχα

11088

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η προέλαση Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.

Η υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο είπε ότι υπάρχει ένα προσχέδιο συμφωνίας για την επίλυση της κατάστασης με την PMC Wagner, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λουκασένκα και Πριγκόζιν διήρκεσαν όλη την ημέρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.

Έως στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση εκ μέρους του αρχηγού της Wagner και του Κρεμλίνου.

Πριγκόζιν: «Επιστρέφουμε στα στρατόπεδα για να αποφευχθεί η αιματοχυσία»

O Γεβγκένι Πριγκόζιν, φέρεται να είναι έτοιμος να βάλει τέλος στις μετακινήσεις των στρατευμάτων του εντός της Ρωσίας, όπως ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Όπως αναφέρθηκε ο Λουκασένκο «ενεργώντας σε συμφωνία με τον Πούτιν, μίλησε στον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο Πριγκόζιν συμφώνησε να αποκλιμακώσει την ένταση.

Παράλληλα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στο τραπέζι έπεσε και μάλιστα επήλθε και συμφωνία που εγγυάται την ασφάλεια των μαχητών της Wagner.

Λίγο αργότερα σε ηχητικό μήνυμα ο Πριγκόζιν ακούγεται να δηλώνει πως για να αποφευχθεί η αιματοχυσία επιστρέφουν στις βάσεις τους οι στρατιώτες τους.

To μήνυμα

«Ξεκινήσαμε για μία πορεία ειρήνης στις 23 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα δεν έχουμε χύσει ούτε μία σταγόνα αίμα των μαχητών μας», ανέφερε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Τώρα έφτασε η στιγμή που θα μπορούσε να χυθεί αίμα. Επομένως, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία από τις δύο πλευρές, γυρίζουμε τις φάλαγγες μας και επιστρέφουμε στην αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα, σύμφωνα με το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.