Κύριε Γκούνα αφήστε τις κουτοπονηριές και τα κόλπα που μάθατε από την θητεία σας στο ΠΑΣΟΚ … δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ για μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έχω από τη Βουλή για τα δύσκολα που έρχονται

353

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Ο κύριος Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενο του κάνει προσπάθεια να αποδομήσει την ψήφο στο ΚΚΕ και αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για «χαμένη» ψήφο, επειδή δεν συμπλέει με την αντιλαϊκή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία του κυρίου Γκούνα και του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθονται τέτοια ώρα στο ΚΚΕ χρησιμοποιώντας παλιά «πασοκικά» κόλπα για να εξωραΐσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Κύριε Γκούνα «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Είστε το κόμμα χορηγός της ΝΔ και αναστυλώσατε το «αμαρτωλό» ΠΑΣΟΚ που ψήφισε 3 «μνημόνια» στο όνομα της ψευδεπίγραφης προοδευτικής διακυβέρνησης.

Είστε κόμμα του «μνημονίου» που μαζί με τους υπόλοιπους μνηστήρες της αστικής διαχείρισης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) έχετε καταδικάσει την λαϊκή  -κοινωνική πλειοψηφία σε μια επισφαλής ζωή, γεμάτο ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Δεν κάνατε αντιπολίτευση στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ αφού στα βασικά και στα κύρια συμφωνείται ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ.

Είστε αυτοί που επί κυβέρνηση σας κόψατε το ΕΚΑΣ στον πιο αδύναμο πληθυσμό, σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, και επιβάλλατε την «προσωπική διάφορα» ρίχνοντας προς τα κάτω συντάξιμες αποδοχές.

Εσείς νομοθετήσατε να έρθουν τα «funds» στην Ελλάδα που δικαίως ο λαός τα αποκαλεί «κοράκια», αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, με αποτέλεσμα  να απειλούν χιλιάδες λαού με πλειστηριασμούς και εξώσεις χάνοντας τα σπίτια, το βιός τους.

Εσείς υποθηκεύσατε για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία της χώρας μέσο του «υπερταμείου», για να διευκολυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως κάνατε με τα επιβατικά βαγόνια της «Τραινοσέ», που ξεπουλήσατε σε Ιταλικό μονοπώλιο με τις γνωστές συνέπιες για την ασφάλεια των επιβατών μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αυτές τις πολιτικές που είναι ενδεικτικές, το ΚΚΕ βρέθηκε απέναντι σας και τις καταπολέμησε, γιατί δεν έχουν να κάνουν με κανένα προοδευτικό  – αριστερό  πρόταγμα, που χωρίς ενδοιασμούς καπηλεύεστε για να επιτύχετε τους αντιλαϊκούς σας σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές, στις πολιτικές της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των εξάμηνων ελέγχων από την ΕΕ και των «ματωμένων» πλεονασμάτων που σημαίνει ότι θα σφίξουν και άλλο την θηλιά στον λαό, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η λαϊκή ζωή, για να θωρακιστούν τα αυξανόμενα κέρδη των λίγων, των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει σφοδρή αντίσταση το επόμενο διάστημα όποιος και να είναι στο τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένες πολιτικές διαχείρισης που βρίσκονται από την εποπτεία και τις οδηγίες της Κομισιόν.

Από αυτή την σκοπιά το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο θα είναι το κυβερνητικό σχήμα για να τσακίσει ακόμα περισσότερο τις ζωές μας, σε μια κατεύθυνση προειλημμένων αποφάσεων από το διευθυντήριο των Βρυξελλών μέσο του «ταμείου ανάκαμψης» που είναι ένα νέο «μνημόνιο».

Αλλά ποιος θα μπορέσει να αντιπαλέψει αυτά τα μέτρα, να τα καθυστερήσει, να τα εμποδίσει, να τα ακυρώσει στην πράξη, να διεκδικήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, ανοίγοντας παράλληλα ρωγμές στο σάπιο αυτό σύστημα που δεν παίρνει φτιασιδώματα παρά μόνο ανατρέπεται.

Τώρα παλεύουμε, σήμερα, για να σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια στα πόδια μας, στοχεύοντας παράλληλα στο αύριο, για την προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός, που βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος.

Για αυτό στις 25 Ιουνίου θέλουμε ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, ψηφίζουμε για μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση μέσα αλλά κυρίως απέξω από την βουλή.

Για την οργάνωση πιο μαζικών και αποτελεσματικών αγώνων, για να σώσουμε τα σπίτια του λαού, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να αποτρέψουμε σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του νερού, για να προστατέψουμε την φύση και τους ορεινούς όγκους από την «πράσινη» λεηλασία, να παλέψουμε για δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, για προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, κα.

Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί οι ζωές μας έχουν αξία.