Πατριδοκάπηλοι φασίστες ξέρασαν μνησικακία μετά το ναυάγιο με τους 500 και νεκρούς πρόσφυγες – μετανάστες στον πάτο της θάλασσας

ΚΟΜΜΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΟΜΜΑ «ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ – ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

2536

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Ένας ρατσιστικός οχετός ξεχείλισε από τον βόθρο των πατριδοκάπηλων κομμάτων – αποκομμάτων μιας χρήσης με αφορμή το ναυάγιο και τον θάνατο 500 και ανθρώπων ανοιχτά της Πύλου.

Ένα μίσος για ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους, την αφόρητη φτώχεια και εξαθλίωση, ζώντας σε άθλιες συνθήκες, σε χώρες που πληγήκαν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που τους καταδίκασαν σε μια χαμοζωή, μετατρέποντας τις περιοχές τους σε σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον δρόμο μεταφοράς τους.

Τσιμουδιά δεν βγάζουν τα πατριδοκάπηλα και θρησκόληπτα κόμματα για τους πραγματικούς υπευθύνους αυτών των τραγωδιών, λέξη δεν βγάζουν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την πολιτική που διαλύει χώρες όπως στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη, παλιότερα την Γιουγκοσλαβία παρά μόνο στοχοποιούν τα θύματα αυτών των πολιτικών.

Παρουσιάζουν τους λαούς που φεύγουν από τις περιοχές τους εξαιτίας της δυστυχίας που τους περιβάλλει σαν εισβολείς, που δήθεν υλοποιούν κάποιο σχέδιο, άνομων συμφερόντων, για να αλλοιώσουν τον «Δυτικό πολιτισμό» και τα χριστιανικά δόγματα.

Πρόκειται για ένα αφήγημα αποπροσανατολιστικό – τεχνητό που αθωώνει τις βάρβαρες πολιτικές της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αφήνοντας  στο απυρόβλητο τις δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.

Κανένας συμβιβασμός με την βαρβαρότητα αυτή που θέλει να στέλνει στον πάτο των θαλασσών και να πνίγονται άνθρωποι  στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την δυστυχία, την πείνα, την καταστροφή.

Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ όπου με τις απάνθρωπες συμφωνίες της, δημιουργεί αποθήκες ψυχών, σε χώρες όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για να δραστηριοποιούνται εγκληματίες  – διακινητές  ανθρώπινων ζωών.

Οι λαοί είναι τα θύματα και όχι οι θύτες, είναι θύματα από την πολιτική που βλέπει μόνο κέρδη και όχι ανθρώπινες ζωές και είναι η ίδια που σαν «την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος» ρημάζει και την ζωή του Ελληνικού λαού βήμα, βήμα και μεθοδικά για να διαιωνίζεται το σύστημα της καπιταλιστικής σαπίλας.

Ο φασιστικός – εσμός που ξεσπάθωσε με ρατσιστικά λογύδρια από τα πατριδοκάπηλα κόμματα  – εφεδρείες του συστήματος (κόμμα Βελόπουλου, κόμμα «ΝΙΚΗ», κα) εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών είναι αυτός που εξωραΐζει την κυρίαρχη – αντιλαϊκή πολιτική, βαφτίζοντας το ψάρι – κρέας, συγκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες που ξεριζώνονται οι άνθρωποι με την συνδρομή κυβερνήσεων όπως της χώρα μας.

Τόσο «αντισυστημικά» είναι αυτά τα κόμματα που προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτό, χειραγωγώντας τον λαό στον αποπροσανατολισμό, στην παραπλάνηση, στο μίσος στον πιο αδύναμο, βγάζοντας λάδι το κεφάλαιο τις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στη χώρα μας και παντού, παλεύοντας για τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Παλεύοντας ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, για κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Αυτόν τον αγώνα θα δυναμώσει η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, καταδικάζοντας την πολιτική που οδηγεί με βεβαιότητα σε επόμενα ναυάγια και πνιγμούς.