ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Θέλουμε τη χώρα μας καλύτερη, με περισσότερη πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη, με πιο ουσιαστική δημοκρατία και πιο ευδιάκριτη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

250

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παρά τα κατασκευασμένα και κάλπικα διλήμματα, την αφόρητη τοξικότητα και την απροκάλυπτη προπαγάνδα, εμμένει στην απόλυτη πολιτική ουσία, κρατά με αξιοπρέπεια το δημόσιο διάλογο στα πολυσύνθετα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο και σ΄ εκείνο το πεδίο που πραγματικά υπερέχει. Αυτό του ολοκληρωμένου, ρεαλιστικού και απαιτητικού προγράμματός του, της εμπεριστατωμένης, τεκμηριωμένης και παράλληλα οραματικής πρότασής του για το «αύριο» της χώρας. Για την ισχυροποίηση των θεσμών και του κράτους δικαίου. Για το «βάθεμα» στην ουσία της δημοκρατίας, της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής. Της αληθινής, ισόρροπης, πολύπλευρης  και υγειούς ανάπτυξης.

Γνωρίζουν και αποδέχονται όλο και περισσότεροι πολίτες ότι ο πολιτικός μας φορέας, το ΠΑΣΟΚ, έχοντας αφήσει πίσω την εσωστρέφεια, έχοντας κάνει σκληρή αυτοκριτική και ειλικρινή κάθαρση, γυρίζει σελίδα και βαδίζει σε νέους «καθαρούς» και ελπιδοφόρους ορίζοντες. Με τον αταλάντευτα σοσιαλιστικό και ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, με τη νέα του άξια και δυναμική ηγεσία, το εξαιρετικής ποιότητας πολιτικό προσωπικό, συσπειρωμένο και αγωνιστικό, είναι ώριμο, έτοιμο και επαρκές να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτικοκοινωνικών απαιτήσεων και αναγκών της πατρίδας μας. Με αίσθηση ύψιστου εθνικού καθήκοντος, ψυχραιμία και σοβαρότητα, το ΠΑΣΟΚ εγγυάται και διατρανώνει πως δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί η χώρα στην αλαζονική παντοδυναμία της Ν.Δ., ούτε να εκβιαστούν οι πολίτες ούτε να «ακυρωθεί» η ψήφος τους. Σε ότι μάς αφορά και σε όλους τους τόνους, θα συμβάλλουμε υπεύθυνα και θετικά, με όποιο κόστος, στην επόμενη μέρα της χώρας.

Στις ερχόμενες εκλογές και στην κρίσιμη τούτη ώρα οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για την πραγματική ελπίδα. Για την ευημερία όλων και όχι των αρεστών. Να τελειώσει η αδιαφάνεια με τα καταστροφικά αποτελέσματά της, ο λαϊκισμός και η πλάνη της «τηλεοπτικής δημοκρατίας» και ν΄ ασχοληθούμε, αληθινά και ουσιαστικά, με τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και την κοινωνία. Με το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και προοδευτικό. Παράγοντα σταθερότητας και προόδου. Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα και δημόσια τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας, ως επιλογή συνείδησης κι ευθύνης. Θέλουμε τη χώρα μας καλύτερη, με περισσότερη πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη, με ισχυρότερο το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας, χωρίς ανισότητες. Με πιο ουσιαστική τη δημοκρατία και πιο ευδιάκριτη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θέλουμε, γι’ αυτό, να ξαναγίνουν οι ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού οι κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας και της πολιτικής.

Για δε την Πιερία μας να παραχθεί, επιτέλους, μετά από χρόνια «δημοσίων σχέσεων», αδιαφορίας και τελμάτωσης, έργο καλλίκαρπο, έργο προόδου και ανάπτυξης. Για τον τόπο, για τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό, για το φυσικό και το ιστορικό μας περιβάλλον, για τον πρωτογενή τομέα, για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό! Προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει και η ανάγκη κατάκτησης κοινοβουλευτικής έδρας από το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, ώστε να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα της καταλυτικής και πλέον παραγωγικής παρουσίας της στην επόμενη βουλή, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.