Απεγκλωβίστηκαν 145 μετανάστες από νησίδα στον Έβρο

1993

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι 22/6, η διαδικασία απεγκλωβισμού 145 μεταναστών  που εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σε νησίδα κοντά στα Μαράσια Έβρου.

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ έγινε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν τρεις βάρκες, δύο της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των μεταναστών που είναι στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Από τους 145, οι μισοί έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή. Σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ μετά την διασικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν βάρκες με Τούρκους στρατιώτες που ξεκίνησαν να επιβιβάζουν τον κόσμο.