Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Προσωρινά κρατούμενος ο Μπαγκλαντεσιανός

5914

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές  που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

«Τους είδα να πίνουν μπύρες»

Την ίδια ώρα, ο συγκάτοικος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε ότι γυρίζοντας στο σπίτι στο οποίο φιλοξενούσε τον βασικό ύποπτο, τον βρήκε να πίνει μπύρες με την 27χρονη Αναστάζια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον κάλεσε να πάρει την κοπέλα και να φύγει από το σπίτι -κάτι που ισχυρίζεται πως συνέβη- όταν ο ίδιος έπεσε για ύπνο και τους άκουσε να φεύγουν με το μηχανάκι.

«Ήταν εδώ εκεί στην καρέκλα έκατσε. Δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Ένα μήνα δεν δουλεύει. Όταν αυτός έφερε την κοπέλα εγώ ήμουν έξω. Όταν την είδα, επειδή δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, είπα πάρε την κοπέλα και φύγε. Έπιναν μαζί μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ του είπα ”γιατί έφερε το κορίτσι; Ποια είναι; Εγώ πρώτη φορά τη βλέπω”. Και μου λέει ”είναι friend”. Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Του είπα ”φύγε από εδώ. Δεν θέλω το κορίτσι εδώ. Λέει εντάξει, μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 11 η ώρα», υποστήριξε ο συγκάτοικος.

«Το παιδί μου βιάστηκε»

«Το παιδί μου βιάστηκε με βίαιο τρόπο. Δεν ξέρω πώς η κόρη μου βρέθηκε σε αυτή την παρέα. Μπορεί να της έβαλαν κάτι στο ποτό, δεν ξέρω γιατί πήγε μαζί τους. Ό,τι ξέρω, το ξέρω από την τηλεόραση. Μπροστά μου δεν κάπνισε ποτέ, γιατί ούτε κανονικό τσιγάρο δεν κάπνιζε. Η κόρη μου δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κάνει γιατί ήταν συχνά σε ταξίδια, γι’ αυτό δεν ξέρω τι κάπνιζε και τι δεν κάπνιζε» είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κόρη της βιάστηκε, ενώ δήλωσε ότι αν δεν υπήρχε ο σύντροφός της, οι ελληνικές Αρχές δεν θα είχαν βρει το πτώμα.

«Η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη»

Δεμένη χειροπόδαρα μέσα σε μαύρες σακούλες κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι, ήταν η άτυχη 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήμουν πεπεισμένη ότι εκεί βρίσκεται η Αναστάζια», εξήγησε η εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εντόπισε την 27χρονη.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα και κλαδιά δένδρου για να μην αναγνωρίζεται εύκολα. Το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα.

Σύμφωνα με την εθελόντρια, με ένα κοντάρι έσκαψε στο χώμα από τα βράχια όπου βρισκόταν.

«Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε.

Κοντά της έσπευσε άλλη μία εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος.