Ορεστιάδα: 19χρονος με νοητική υστέρηση κατήγγειλε επιλοχία του Στρατού για βιασμό

10945

Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως λίγο μετά τις 21:00 της προηγούμενης Κυριακής, άγνωστος άνδρας τον έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε αγροτική περιοχή, στο χωριό Νέος Πύργος της Ορεστιάδας, όπου ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόμενος τη νοητική κατάσταση του νεαρού, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του και στη συνέχεια τον βίασε παρά φύσιν χωρίς όπως υπογραμμίζει τη θέλησή του.

Ο νεαρός κατέθεσε πως πριν από τρία χρόνια το ίδιο άτομο τον είχε βάλει στο αυτοκίνητό του και τον είχε οδηγήσει σε ερημική τοποθεσία όπου τον κακοποίησε σεξουαλικά με τον ίδιο τρόπο.

Το βράδυ της Παρασκευής (16/6), οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ορεστιάδας προσήγαγαν 46χρονο Επιλοχία του Στρατού Ξηράς τον οποίο ο καταγγέλων αναγνώρισε ως το βιαστή του.

Ο 46χρονος στρατιωτικός, κάτοικος Ορεστιάδας, ομολόγησε μεν ότι προέβη σε ερωτικές πράξεις με τον 19χρονο αλλά αυτό συνέβη με τη συναίνεση του νεαρού.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Διαρκούς Στρατοδικείου Ξάνθης.

Παράλληλα, ο 19χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.