Λευκάδα: Πήγε να βγάλει selfie και τον παρέσυραν τα κύματα – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με 50χρονο

10526

Ένας 50χρονος Ρουμάνος τουρίστας χάθηκε στα τεράστια κύματα στο Κάθισμα όταν με αυτό τον καιρό πήγε με την σύζυγό του να κάνει μπάνιο στο Κάθισμα.

Για αρκετή ώρα κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει το πτώμα του άτυχου τουρίστα λόγω των τεράστιων κυμάτων (φωτο) και αποφασίσθηκε να πετάξει ελικόπτερο για να βοηθήσει. Να σημειωθεί ότι οι ναυαγοσώστες, που έδωσαν μάχη για την σωτηρία του,  είχαν προειδοποιήσει το ζευγάρι να μην μπει για μπάνιο γιατί είναι επικίνδυνα.

Τελικά το κύμα ξέβρασε το πτώμα στην στεριά και έτσι ακυρώθηκε και η πτήση του ελικοπτέρου. Το πτώμα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι, όπως και πολλοί άλλοι που ήταν στην παραλία φαίνεται ότι δεν προσπάθησε να κολυμπήσει αλλά στην άκρη της άμμου προσπάθησαν να βγάλουν selfie ενώ τα κύματα ήταν τεράστια.

Έτσι τα κύματα παρέσυραν τόσο τον άτυχο άνδρα όσο και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και συγκεκριμένα Σέρβου τουρίστα ο οποίος βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του και ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ, είδε το ζευγάρι να βγάζει selfie και τη γυναίκα τα την παρασύρουν τα κύματα. “Αμέσως έτρεξα, παρά το ότι η γυναίκα και η κόρη μου ούρλιαζαν  και προσπάθησα να την πιάσω. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και οι δύο κάτω από το νερό και νομίζω ότι το κύμα μας πέταξε στην ακτή. Στη συνέχεια, κάποιοι την πήραν από τα χέρια μου και την έσυραν σε άμμο και ασφαλή περιοχή. Τότε αντιληφθήκαμε  τον σύζυγό της γιατί η γυναίκα  άρχισε να ουρλιάζει.”, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Μια δύσκολη ημέρα από αυτές που κανένας δεν πρέπει να πλησιάζει τα κύματα στο Κάθισμα. Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να αντέξει την πάλη με τα κύματα.