Eurobasket 2023: Φοβερή η Εθνική Γυναικών με εκπληκτική Φασούλα πάτησε την Λετονία (highlights)

1146

Την 1η μέρα όλα πήγαν στραβά, όμως τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών είναι πολύ σκληρά για να αποκλειστούν! Σήμερα υπέταξαν με 73-65 το φαβορί Λετονία που νίκησε χθες την Ισπανία και στον όμιλο γινεται πλέον ο κακός χαμός.Κορυφαίες για την ομάδα μας η Φασούλα που είχε 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, η Χριστινάκη που τελείωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ και η Σπανού που είχε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.Επόμενo παιχνίδι της Ελλάδας, αυτό κόντρα στην Ισπανία. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη κάθε ομίλου περνά απευθείας στα προημιτελικά, ενώ οι άλλες δύο παίζουν νοκ-άουτ.

Η Εθνική μας δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα αφού από την μία δέχθηκε πολλά εύκολα καλάθια και από την άλλη το πλάνο με το συνεχές «τάισμα» της Φασούλα δεν βγήκε μιας και η Ελληνίδα σέντερ ήταν άστοχη. Στο πρώτο πεντάλεπτο οι Λετονές πέρασαν μπροστά με 4-9 και 6-12, με τις παίκτριες του Πρέκα να αντιδρούν. Με τη Χριστινάκη να παίρνει τα ριμπάουντ και τη Σπανού να «χτυπάει» στην επίθεση, η Εθνική μείωσε σε 13-14, η Στραουτμάνε όμως απάντησε με τρίποντο και το δεκάλεπτο «έκλεισε» με σκορ 13-17.

Κακό το ξεκίνημα για την Εθνική μας και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Λετονία να εκμεταλλεύεται την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πέτρου Πρέκα και με τρία συνεχόμενα τρίποντα (5/10) να παίρνει προβάδισμα 11 πόντων, 15-26. Την ίδια ώρα η Φασούλα έδινε συνεχώς «μάχες», αλλά η Ελλάδα ήταν απίστευτα άστοχη ακόμα και στα λέι απ έχοντας 6/10 δίποντα, πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Και όμως παρά το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, στη συνέχεια, η Εθνική βρήκε τις λύσεις. «Έσφιξε» την άμυνά της και με «οδηγό» τη Χριστινάκη η οποία είχε 7 ριμπάουντ, μείωσε σε 26-28 με μεγάλο τρίποντο της Ελληνίδας παίκτριας. Η Στεινμπέργκα όμως με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ διατηρούσε το προβάδισμα για την ομάδα της, με τη Χριστινάκη να βρίσκει και πάλι τον δρόμο για το καλάθι της Λετονίας και να μειώνει σε 32-34, με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Εθνική μπήκε με πολύ καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και με τη Χριστινάκη να συνεχίζει να μαζεύει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, αλλά και τη Φασούλα να τελειώνει τις φάσεις, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να επιστρέψει από το -11. Με πολύ πιο ορθολογικές επιθέσεις η Ελλάδα, έπειτα από δύο βολές της Ελληνίδας σέντερ, πέρασε μπροστά με+5, 42-37, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τις Λετονές ήρθε και το τρίποντο από τη Σπανού με το οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε προβάδισμα 8 πόντων, 45-37. Οι Ελληνίδες παίκτριες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, πήραν προβάδισμα ακόμα και 14 πόντων, με τη Σπανού να παίρνει το «όπλο» της, αλλά δύο λάθη στο τέλος της περιόδου έριξαν τη διαφορά στους 9 πόντους, 56-47.

Στα τελευταία 10 λεπτά η Εθνική συνέχισε να αγωνίζεται με περίσσιο πάθος στην άμυνά, ενώ στην επίθεση με τις Σπανού και Φασούλα να κάνουν τη διαφορά κατάφερε να προηγηθεί με 58-50 και με 67-60 και έφτασε στη μεγάλη νίκη χωρίς να απειληθεί.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 32-34, 56-47, 73-65