Κως: «Η κόρη μου απήχθη, δεν μπορώ να πω περισσότερα» λέει η μητέρα της 27χρονης Πολωνής

1239

Στιγμές αγωνίας ζει η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια – Πατρίτσια, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από την περασμένη Δευτέρα στη Κω. Μάλιστα, η ίδια με δηλώσεις της στην πολωνική ιστοσελίδα «tuwroclaw», δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς μιλάει ανοιχτά για απαγωγή! «Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά πιστεύω ότι έχει απαχθεί», είπε χαρακτηριστικά, η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια που αγνοείται από τις 12 Ιουνίου στην Κω.

Η Αναστάζια έφτασε στην Ελλάδα πριν ένα μήνα για να εργαστεί για σεζόν στην Κω. Τελευταία φορά εθεάθη εκεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Είχε τακτική τηλεφωνική επαφή με συγγενείς της στην Πολωνία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχε με την μητέρα της.

Συνελήφθη 32χρονος ως ύποπτος

Εν τω μεταξύ, στη σύλληψη 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής προχώρησαν οι Αρχές για την εξαφάνιση μιας 27χρονης Πολωνής στην Κω.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο συλληφθείς είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει από το νησί.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε κατ’ οίκον έρευνα και θα πάρει δείγμα DNA από τον 32χρονο.

Ο άνδρας φέρεται να συνάντησε την κοπέλα, η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν εξαφανίστηκε, να τη μετέφερε στο σπίτι του και στη συνέχεια να συνευρέθηκαν ερωτικά.

Συμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο συλληφθείς ανέφερε πως πράγματι συνάντησε την κοπέλα και στη συνέχεια την άφησε σε σημείο που του υπέδειξε εκείνη προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της. Οι αστυνομικοί πήγαν στο εν λόγω σημείο, ωστόσο δεν εντόπισαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η παρουσία της κοπέλας στην περιοχή.

Τα ίχνη της κοπέλας, η οποία εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού, χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας ενώ την επόμενη ημέρα δηλώθηκε η εξαφάνιση από τον σύντροφό της.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο σύντροφός της στην αστυνομία, η 27χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ λίγο αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει.

Ο σύντροφός της πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν, ενώ και το κινητό της κοπέλας ήταν απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια προέβη στη δήλωση εξαφάνισης.

Για την εξαφάνιση της 27χρονης το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert, ενώ στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει πως συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της.

«Χτενίζουν» την περιοχή με drones και εκπαιδευμένα σκυλιά

Είναι ήδη την τέταρτη μέρα από την εξαφάνιση της 27χρονης την οποία συνάδελφοι και φίλοι της, την περιγράφουν ως μία γυναίκα ήσυχη και ευγενική που ποτέ δεν έδινε δικαιώματα. Όπως αναφέρουν δεν αντιμετώπιζε ούτε παθολογικά, ούτε ψυχιατρικά προβλήματα. Η συμπεριφορά της ήταν φυσιολογική.

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε προσαγωγές αλλοδαπών, πακιστανικής και μπαγκλαντεσιανής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους η 27χρονη το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Ιουνίου 2023, ήταν μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού.

Οι συλληφθέντες όταν συνειδητοποίησαν πως η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως και έγινε. Ένας εκ των συλληφθέντων, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, δήλωσε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα και στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την εγκατέλειψε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε. Μετά, ωστόσο, από έρευνα των αστυνομικών αρχών, προέκυψε ότι στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας.

Drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» κυριολεκτικά την περιοχή για να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της νεαρής απο την Πολωνία.

Πάντως, η Αστυνομία εξετάζει και το ενδέχομενο ο Μπαγκλαντεσιανός να γνώριζε από πριν την κοπέλα.

Να σημειωθεί, δε, πως ένα ακόμα στοιχείο που προακαλεί έντονη ανησυχία και αμηχανία στις αστυνομικές αρχές είναι το γεγονός ότι ο Μπαγκλαντεσιανός εξέδωσε εισιτήριο για εξωτερικό αμέσως μετά την εξαφάνιση της νεαρής.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, με πηγές, δε, να αναφέρουν πως η περιοχή είναι γεμάτη πηγάδια.