Το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάζει το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

3721

Όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών απαιτήσεων συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, το οποίο θα γίνει ευρέως και αναλυτικά γνωστό στη βραδιά παρουσίασης των παραστάσεων του και  το οποίο θα υλοποιηθεί το καλοκαιρινό δίμηνο, Ιούλιος, Αύγουστος.

Η θεσμοθετημένη αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, ώρα 8:30 μ.μ  στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης, το γνωστό Τσαλοπούλειο (γωνία 25ης Μαρτίου-Ι. Δραγούμη).

Το  52ο Φεστιβάλ Ολύμπου το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας και ανασκαφέα του Δίου, Δημήτρη Παντερμαλή, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Ιουλίου και ολοκληρώνει το αντίστοιχο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο φετινό πρόγραμμα το περιλαμβάνει όλο το ρεπερτόριο των   καλλιτεχνικών δημιουργιών και τάσεων (θέατρο-μουσική-λόγος-χορός), προστίθενται  νέα ρεύματα της τέχνης, όπως τζαζ, μπλουζ και κλασσική μουσική.

Συνδιοργανωτές και του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας Κολυνδρού, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας, καθώς και ο Αρχαιολογικός Τομέας του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου.

Οι χώροι των παραστάσεων. Αρχαίο θέατρο και Ρωμαϊκό ωδείο καθώς και Αρχαιοθήκη Δίου, Κάστρο Πλαταμώνα, Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας,  θέατρο πάρκου Κατερίνης, Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, αρχαία Πύδνα.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα υλοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης.