Oι Μάκης Βορίδης και Νικήτας Κακλαμάνης στον Κολινδρό (φωτο)

519

Τη Βόρεια Πιερία επισκέφθηκαν 14-6-2023 δύο κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Μάκης Βορίδης και Νικήτας Κακλαμάνης Εκεί τους υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Σπύρος Κουλκουδίνας, Σάββας Χιονίδης, Δημήτρης Μπέης και Νόπη Ναβροζίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π της Ν.Δ. Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης, κομματικά στελέχη και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο, συμμετέχοντας  σε σύντομη σύσκεψη με τον Πρόεδρος της Τ.Κ. Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά και μέλη του συμβουλίου. Ο κ. Σολοποτιάς, για ακόμη μία φορά, έθεσε το αίτημα επανασύστασης του ιστορικού Δήμου Κολινδρού, προβάλλοντας μια σειρά από επιχειρήματα.  Το συγκεκριμένο αίτημα ο κ. Βορίδης το γνώριζε, τονίζοντας πως ως Υπουργός Εσωτερικών είχε εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να δουν το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», ώστε να γίνουν μια σειρά από θεσμικές παρεμβάσεις, όχι μόνον σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα διοικητικά όρια των δήμων.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σολοποτιάς δώρισε στους κυρίους Βορίδη και Κακλαμάνη το βιβλίο της ιστορίας του Κολινδρού, καθώς και ένα λεύκωμα με κείμενα του αείμνηστου παραπληγικού  δημοσιογράφου από τον Κολινδρό Γιώργο Τσαμπούρη, ο οποίος επί δεκαετίες αρθρογραφούσε για θέματα της τοπικής κοινωνίας σε εφημερίδες της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δύο πρώην υπουργοί έδειξαν για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Εκεί ο εφημέριος του Ι.Ν. πατήρ Παναγιώτης Τιμαμόπουλος ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Μάλιστα, η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από την Π.Ε. Πιερίας. Ωστόσο, ο π. Παναγιώτης τόνισε  την κωλυσιεργία της εφορείας νεότερων μνημείων, προκειμένου να «ανάψει το πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των εργασιών  και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου να γίνει λειτουργικός.

Φωτό: Αθανάσιος Χασαπέτης