Του κάδου και της ανακύκλωσης στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

233

Του Νικόλαου Πλιάτσικα*

Με μεγάλα λόγια για τα έργα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ανακοινώνει με δήλωση του Δημάρχου του κ. Μανώλα την απόκτηση νέων κάδων και παρουσιάζει το σύνολο του αριθμού των κάδων σαν επίτευγμα αλλά ούτε λόγος για την υποδομή του Δήμου και που καταλήγουν τα σκουπίδια και φυσικά ούτε λόγος για την λειτουργία της ανακύκλωσης και τα αποτελέσματα στο Δήμο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την αναφορά στο κόστος των κάδων τότε και τώρα και φυσικά μιλάμε για κάδους  με ποδομοχλό όχι παίξε γέλασε…..

 Την εποχή που έχουν έρθει στη ζωή μας έως και η καφέ κάδοι για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και όχι μόνο  εμείς περηφανευόμαστε που προσθέσαμε στο δυναμικό μας 50 μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Και φυσικά ούτε λόγος για την διαχείριση των σκουπιδιών , ούτε λόγος για τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης και φυσικά ούτε λόγος για την παράνομη χωματερή για αδρανή υλικά, μπάζα, σκουπίδια και ότι άλλο φανταστείτε στην περιοχή του βιολογικού Αιγινίου.

Εμείς πήραμε κάδους, θα περιμένουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά να μας εξηγήσουν όλα τα παραπάνω και να μας παρουσιάσουν την κατάσταση αν τολμούν διότι δεν φτάνει το σλόγκαν θέλουμε και μπορούμε πρέπει και να τολμάμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε έργα….. και όχι να ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα και να παρουσιάζουμε την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης χωρίς να έχουμε λύση σοβαρά προβλήματα για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

 

* Ο Νικόλαος Πλιάτσικας είναι μέλος τις φιλοζωικής Αιγινίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού