Το Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων-Τεχνών Δίου τιμούν τη μνήμη του Δημήτρη Παντερμαλή

Με συναυλία στο Μουσείο της Ακρόπολης

1025

Φέτος η γενέθλιος ημέρα των δεκατεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης, έχει μια μεγάλη απώλεια. Είναι η χρονιά που θα εορταστεί χωρίς την παρουσία του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας,  ανασκαφέα του Δίου και πρόεδρο του, Δημήτρη Παντερμαλή.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Δίου, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντας (απεβίωσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022), διοργανώνουν στις 20-6-2023, μουσική συναυλία στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης, αποδεχόμενοι  την καθόλα τιμητική επιλογή και πρόσκληση της διοίκησης του Μουσείου προς τους δύο πολιτιστικούς φορείς της Πιερίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Μουσείου της Ακρόπολης:

«Στις 20 Ιουνίου 2023 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει 14 χρόνια λειτουργίας και είναι η πρώτη χρονιά φέτος που την ημέρα των γενεθλίων του δεν θα βρίσκεται ανάμεσά μας ο αείμνηστος Καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης από τον Ιούνιο του 2009 που άνοιξε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022. Πέρα από το έργο ζωής του που ήταν το Μουσείο Ακρόπολης, ο Δημήτριος Παντερμαλής ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Η αγάπη του για το Δίον και η σύνδεσή του με τους κατοίκους του ήταν βαθιά. Υποστήριζε ποικιλοτρόπως τις πολιτιστικές δράσεις του τόπου και το έργο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, το Μουσείο Ακρόπολης, τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του, προσκαλεί την Ορχήστρα Νέων Δίου να προσφέρει στους επισκέπτες του στον προαύλιο χώρο στις 9 μ.μ. ένα μουσικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ελληνική ποίηση. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Μπάμπης Βελισσάριος. Την βραδιά παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας. Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 9 το πρωί έως τις 12 μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη.»