Η Πολιτιστική Συνεργασία ΟΡ.ΦΕ.Ο. με την Πρεσβεία της Γεωργίας

289

Με γνώμονα την εξωστρέφεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και την γενικότερη φιλοσοφία του με συνεργασίες με τους πολιτισμούς άλλων χωρών, η Δημοκρατία της Γεωργίας δηλώνει καλλιτεχνική παρουσία στο φετινό πρόγραμμα των παραστάσεων του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με αφορμή τη συνεργασία του Οργανισμού με την Δημοκρατία του Καυκάσου, επισκέφθηκε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, ο πρέσβης της Γεωργιανής Δημοκρατίας, Ilia Marjanidze και ο διευθυντής της πρεσβείας, David Kordzadze συζητώντας τις διαδικασίες και ανταλλάσσοντας απόψεις με τη διοίκηση και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η συμμετοχική παρουσία της Δημοκρατίας της Γεωργίας αφορά την μουσικοχορευτική εκδήλωση με το συγκρότημα Erisioni, η δεύτερη παράσταση του φετινού προγράμματος του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στο ανοικτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας ΟΡ.ΦΕ.Ο, Υπουργείου Πολιτισμού Δημοκρατίας της Γεωργίας και Δήμου Κατερίνης.

Την διπλωματική αντιπροσωπεία των Γεωργιανών, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, καθώς και οι, Οδυσσέας Μανωλόπουλος-αντιπρόεδρος, Λένα Γεωργούλη-υποδομών, Μελίνα Παπαδοπούλου-εθελοντισμού, Περικλής Χατζηγιάννης-επικοινωνίας, καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας και ο συνεργάτης διεθνών σχέσεων, Γεώργιος Ολύμπιος.

Ο κ. Παπαχρήστος, ευχαρίστησε για την επίσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των ανθρώπων του Φεστιβάλ για τη συνεργασία και γνωστοποίησε στους διπλωμάτες το πλαίσιο της παραγωγής, επισημαίνοντας: «Η μουσικοχορευτική παράσταση με τους καλλιτέχνες από τη Γεωργία, δίνει μια άλλη διάσταση στο φετινό πρόγραμμα. Θα γνωρίσει το κοινό κάτι διαφορετικό με αφήγημα τον πολιτισμό της χώρας του Εύξεινου Πόντου. Είμαστε βέβαιοι για την μοναδικότητα της»

Από την πλευρά του ο Marjanidze, τόνισε την ικανοποίηση του γιατί η πρόταση συνεργασίας γίνεται πράξη, χάρις όπως είπε χαρακτηριστικά, οφείλεται στον επαγγελματισμό που επιδεικνύει ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου. Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Να είστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε ένα από τα ποιοτικότερα κομμάτια του Πολιτισμού μας. Η Erisioni θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Ακαδημίας Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Γεωργίας. Η συνεργασία μαζί σας αποτελεί τιμή για την πρεσβεία της Γεωργίας. Σας ευχαριστούμε»