Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία Προσφοράς και Αλληλεγγύης (φωτο)

707

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης η Συναυλία Προσφοράς – Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, με σημείο αναφοράς τη Διεθνή Ημέρα Επιβίωσης από τον Καρκίνο.

Η 1η Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί ως η ημέρα επιβίωσης από τον καρκίνο. Μία ημέρα χαράς και αισιοδοξίας για όλους όσους νόσησαν από κάποια μορφή καρκίνου και πλέον είναι υγιείς, μία ημέρα ελπίδας και ενδυνάμωσης για όσους βρίσκονται τώρα σε θεραπεία, μία ημέρα μνήμης για όσους έφυγαν από κοντά μας και υποστήριξης των οικογενειών τους.

Με τη διοργάνωση της βραδιάς προσφοράς και αλληλεγγύης, είχαμε ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου μας. Ταυτόχρονα θέλαμε να στείλουμε μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και υποστήριξης προς εκείνους που δοκιμάζονται καθημερινά από τον καρκίνο και τις οικογένειές τους. Τη βραδιά  αυτή, ενώσαμε χέρια και φωνές και τιμήσαμε όλους όσους δώσανε και δίνουν τον δικό τους αγώνα με τον καρκίνο, φωνάζοντας δυνατά ότι σε αυτό το μονοπάτι, δεν είναι κανένας μόνος και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Είμαστε εδώ για σένα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της  Δημοτικής Χορωδίας του Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελαρίδης” και την ευγενική συμμετοχή των παρακάτω Καλλιτεχνών της περιοχής μας :

Τραγούδι : Χάρης Ανδρέου, Ζωή Ανδρικοπούλου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Μαρκέλλα Ανδρικοπούλου, Νίκος Γκανάς, Ιωάννα Ηλιάδου, Μαρία Κατηρτζίδου, Χρυσούλα Λουλοπούλου, Θανάσης Μπατάλας, Κωνσταντίνος Πασχάλης, Φιλιώ Σέρβου, Μαρία Στάθη, Μαρίκα Φωτοπούλου, Γιάννης Χαρίσης, Γιώργος Χασαμπένης

Ηθοποιοί-σκηνοθέτες : Θανάσης Μαργαρίτης, Δανάη Αμανατίδου

Βιολί: Jerome Rizos, Έλενα Παλαιολόγου

Ορχήστρα: Ντίνος Γαργαετίδης-ντράμς, Απόστολος Γκασδόκας-άλτο σαξόφωνο, Κατερίνα Ελενίδη Korchilava-πιάνο, Αποστόλης Κουτσιμάνης-μπουζούκι, Μαγδαληνή Κουτσουρά-βιολί, Αναστάσης Λαζαρίδης-μπάσο, Φανή Παπαντωνίου-κρουστά, Ρωμανός Παρρής Νίκας-κλαρινέτο, Θοδωρής Παπαγεωργίου-φλάουτο, Αλέξανδρος Σαλαβέρης Μπουρσανίδης-κιθάρα, Κοσμάς Σούλης-ακορντεόν, Χρήστος Τασχουνίδης-βιολί.

Την έναρξη της μουσικής βραδιάς, η οποία ενθουσίασε το κοινό με το περιεχόμενο και την ποιότητα, έκανε η παιδική χορωδία, η οποία έκλεψε την παράσταση και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές με υπεύθυνη την μουσικό κα Κατερίνα Ελενίδη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση είχε ο Μαέστρος και Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κος Ευθύμης Μαυρίδης και την παρουσίαση του προγράμματος η δημοσιογράφος και μέλος της Εστίας κα Μαρία Βούλγαρη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά και υποστήριξη προς το Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας, όπως και όλους τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες και τους χορωδούς οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα,

  • της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος,
  • της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,
  • του Δήμου Κατερίνης και
  • του Ο.Π.Π.Α.Π Δήμου Κατερίνης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους των υποστηρικτών της συναυλίας, η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης κος Γιάννης Νταντάμης, το μέλος του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών κα Αναστασία Πιτσάβα και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελαρίδης» κος Παναγιώτης Χρυσικός.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας :

ΔΙΟΝ Τηλεόραση, Ολύμπιο Βήμα, Επτά News, Πολιτεία, Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, Ράδιο Ενημέρωση, Ράδιο Όλυμπος, Ράδιο Διόνυσος, odelalis.gr, Olympusmera.gr, pierianews.gr, pieriasocial.gr, Ολύμπιο Βήμα web-edition, Οδηγός Πιερίας, καθώς επίσης τα βιβλιοπωλεία Μάτι, Νέστωρ, Σαββίδης και 1900 και τον κο Στέφανο Τσιότσιο για την βιντεοσκόπηση της βραδιάς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης.

Στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας έχουμε ως πρωταρχικό στόχο να παρέχουμε υποστήριξη στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους και παράλληλα να αναπτύσσουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους κοντά μας και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το νέο χώρο μας, τη Στέγη Αγάπης «Ευδοκιμώ» στην οδό Π. Τσαλδάρη 16 στο κέντρο της Κατερίνης και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της ισότιμης πρόσβασης στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα.