Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα Documento

525

«Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ κι εσύ προσωπικά φέρετε την ευθύνη για το τέλος του Documento», λέει ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης με επιστολή του προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Τίτλους τέλους λοιπόν στην έντυπη έκδοση του Documento αποφάσισε να βάλει ο Κώστας Βαξεβάνης, ενημερώνοντας χθες τους εργαζόμενους της εφημερίδας για τις προθέσεις του. Έστειλε και σχετική επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κατηγορώντας το για υπόγειες μεθοδεύσεις για το κλείσιμο της εφημερίδας.

«Κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου, η οποία μάλιστα δε γίνεται στο πλαίσιο περικοπών, αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο», λέει ο εκδότης της εφημερίδας, με αφορμή την απόλυση της Αφροδίτης Ερμίδη, συντάκτριας από το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Και καταλήγει ο Κώστας Βαξεβάνης: «Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ». Και τους αποδίδει την ευθύνη για το «τέλος» όπως, γράφει, χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης στη Μαρία Αντωνιάδου. Η είδηση είναι εξαιρετικά θλιβερή για πολλούς λόγους, δημοσιογραφικούς, εργασιακούς και πολιτικούς.