Πανικός σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα: Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

3522

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε σε επιβατική πτήση από το Παρίσι προς την Αθήνα, όταν ένας άντρας σε κατάσταση αμόκ οδήγησε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, στο σημείο έφτασε η Αστυνομία και προσήγαγε τον άντρα μαζί με έναν ακόμη επιβάτη, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση.

Οι δύο Γάλλοι επιβάτες φέρεται πως κατά τη διάρκεια της πτήσης ήρθαν σε διένεξη για άγνωστο λόγο.

Μία νεαρή κοπέλα, επιβάτης της πτήσης, περιέγραψε στην τηλεόραση του Open τα όσα συνέβησαν.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρουσιάστηκε ένα επεισόδιο. Ήδη πριν πάμε στο αεροδρόμιο ο ένας από τους δύο άντρες με έσπρωξε, αλλά δεν έδωσα τόση σημασία και στη συνέχεια αφού μπήκαμε στο αεροπλάνο παρουσίασε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και επιθετική καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, «Ειδικά ο ένας πρέπει να ήταν μάλλον κωφάλαλος και συνεννοούνταν με τον άλλον άνδρα στη νοηματική γλώσσα, ο οποίος παρουσίαζε την περίεργη συμπεριφορά. Ήρθε σε αντιπαράθεση με πολλούς επιβάτες μάλιστα έσπρωχνε την καρέκλα του μπροστινού του, πέταξε το φαγητό του στο πάτωμα του αεροπλάνου και σηκώθηκε και πήγε στη Business Class, εγώ φαντάστηκα ότι πήγαινε στον πιλότο και τρόμαξα γιατί οι αεροσυνοδοί προσπαθούσαν να τον πάνε στη θέση του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κοπέλα, οι επιβάτες έσπευσαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και τον έδεσαν με πολλές ζώνες, ενώ απομάκρυναν τους επιβάτες από τα πίσω καθίσματα όπου και τον έδεσαν.

Για την απόφαση του πιλότου να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη, η κοπέλα αναφέρει ότι αρκετοί επιβάτες αντέδρασαν, ωστόσο ο ίδιος ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει η προσγείωση για την ασφάλεια όλων.

Η επιβάτης σημειώνει πως «Θεωρώ ότι ήταν μεθυσμένος. Πετούσε φαγητά ενώ σε μία κοπέλα που πήγαινε προς την τουαλέτα της άνοιγε την πόρτα και προσπαθούσε να της πιάσει το χέρι με την αεροσυνοδό να του λέει ότι απαγορεύεται να αγγίζει».

Η πτήση έφτασε στον προορισμό της στις 3:10 το πρωί αντί για 1:25 που ήταν η αρχική ώρα άφιξης.